Simpatična Lola Marsh zapeljala s svojo melodiko

Lola Marsh v Škofji Loki (Foto: Matija Zupan)

Lola Marsh, najprikupnejša indie pop senzacija in PI, čudoviti elektro-freaky-pop duet, ter Kleemar, prekmurski čudežni deček, so kazali svoje talente na letnem vrtu Rdeče Ostrige. V prijetnem ambientu festivala ‘In Memoriam prof. Peter Hafner!’ so organizatorji privabili najrazličnejše glasbenike in umetnike, zanimivo pa so se odločili postaviti glavno zvezdo večera, skupino Lola Marsh, na drugo zaporedno mesto. Za mnoge je bila češnja na torti že tako odličnega glasbenega dogodka. 

Najprej je na oder stopila PI, nadarjena glasbenica, nekoč znana tudi kot Ivana Picek oziroma pevka priljubljene zasedbe Pridjevi, ki velja za eno najizvirnejših in najobetavnejših hrvaških avtoric mlajše generacije. S priznanim prvencem ‘Časna lubanjska’ v slogu CocoRosie ali Grimes nas je povabila v svojo simpatično okultno deželo skrivnostne simbolike, fantastičnih pripovedi, planin in gozdov, po katerih se vijejo eterične vokalne in instrumentalne meglice.

Foto: Matija Zupan

Občinstvo se je dodobra ogrelo za prijetnejše ritme in tople zvoke, zato je bil čas za melodično poslastico. Ravno dovolj se nas je zbralo, da smo napolnili vrt ekstaze, a hkrati nismo hlastali po osebnem prostoru. Padel je mrak, zasvetili so žarometi, na oder pa je prikorakala prikupna Lola oz. Yael Shoshana Cohen. Izraelska indie pop senzacija, ki v svoji glasbi združuje hrepeneča besedila in globoke, tople harmonije z bogatimi aranžmaji. Z neubranljivo pozitivno energijo in vznesenimi odrskimi nastopi vodi očarljiva pevka Yael to skupino po vse obsežnejših evropskih turnejah in festivalih, kot so EXIT, Pohoda, Primavera Sound, Pukkelpop, Tallin Music Week in mnogi drugi.

Lola Marsh (Foto: Matija Zupan)

Dve leti po tem, ko je razprodala in navdušila malo dvorano kina Šiška, so se vrnili v velikem stilu, takrat v veliko dvorano in s svežim albumom. V vmesnem času je  s svojim zapeljivim indie-folk-popom skupina navduševala vedno večje množice na festivalih, sedaj pa je bil že skrajni čas za obisk male Škofje Loke, kjer nikakor niso razočarali. ‘You’re Mine’, ‘Stranger’, ‘She’s A Rainbow’, ‘Sirens’, ‘Wishing Girl’, ‘Remember Roses’ in še mnogo drugih so odigrali. Popolno. Po koncertu pa se je Yael družila z oboževalci! Kapo dol organizatorjem za idejo in vodenje.

Večer je zaključil Kleemar, nespregledljivi domači glasbenik, ki ga je širša javnost verjetno spoznala šele preko sodelovanja v zasedbi Lollobrigida. V obdobju prej in potem, pa je (bil) Kleemar ustvarjalec samosvoje elektronske godbe, ki je navdušila domače podtalje. Tudi danes Kleemar ostaja žanrsko neulovljiv, saj v njegovi eklektični glasbi slišimo zelo raznorodne vplive (kot so npr. Dan Deacon, Gold Panda, Four Tet, Album Leaf, Caribou in ostali). Skratka, čudežni prekmurski deček, na katerega smo mirne duše ponosni.

Lola Marsh

Lola Marsh, PI, Kleemar | In Memoriam prof. Peter Hafner #11 event ni razočaral! 🙂 Prisrčen koncert z zelo odzivno publiko na vrtu Rdeče Ostrige v Škofji Loki! // Lola Marsh //

Objavil/a Rocker.si dne Sobota, 13. julij 2019