Bliža se drugi Castle Kolpa festival!

Letošnji, drugi Castle Kolpa Music Festival, se nezadržno približuje. Potekal bo že od 31. julija do 4. avgusta in bo nekaj res posebnega, saj se boste lahko na njem zabavali ob kar 30 glasbenih skupinah in 20 didžejih, ti pa prihajajo iz številnih držav sveta, seveda pa ne bodo manjkali tudi domači vrhunski izvajalci.

Letos je novost tudi posebna aplikacija, ki jo festival ponuja v sodelovanju s podjetjem Viberate, ki je na voljo tukaj. Z njeno pomočjo boste obiskovalci imeli pregled nad celotnim programom, lahko boste klepetali z drugimi obiskovalci, všečkali priljubljene skupine in bili obveščeni o njihovih nastopih, poleg tega pa bodo na voljo vse druge pomembne informacije o spremljevalnem programu in drugem.

Novost je predvečer Castle Kolpa Music Festivala – v sredo, 31. 7., se obeta prava poslastica za glasbene sladokusce, saj bo za uvod v festival potekal Akustični večer pod zvezdami, na katerem boste lahko slišali Tabu, Društvo mrtvih pesnikov, MRFY in Fed Horses, torej vse v verzijah brez elektrike. S tem bodo skupine prav gotovo pričarale neverjeten večer s svojimi največjimi uspešnicami in drugimi skladbami. Tudi za ta večer so v prodaji posebne vstopnice, za vse imetnike festivalskih vstopnic pa je ta večer že vključen v ceno.

Že naslednji dan, v četrtek 1. avgusta, boste poleg številnih spremljevalnih dogodkov, na Dragon Stageu videli in slišali vrhunske avstralske DUB FX, slovito britansko heavy metal skupino Skindread (VB), izjemni slovenski skupini Elvis Jackson in Noctiferia, hrvaške legendarne rokerje Goran Bare & Majke in pa Irdorath. Na Arena Experience odru bo ta večer kraljeval razvpiti nizozemski didžejSander Van Doorn, nastopili pa bodo tudi Jimmy Clash, Petar Dundov, Sasha Mikac, Arsello in drugi.

Petkov večer, 2. avgusta, bodo Dragon Stageu zaznamovali nastopi domačih rock velikanov Siddharta, jamajške reggae skupine Inner Circle, slovito hrvaške Psihomodo Pop, vsem znane domače punk rock legende Pankrti, nato Multiball in Back Ivy, na elektronskem odru Arena Experience pa bo nastopil sloviti Jay Hardway, ob njem pa Galoski, Avadox, Saberz, Sid Cisse in drugi.

Image result for castle festival 2019

Sobotni (3. avgust) veliki finale festivalskega programa bo na glavnem odru, Dragon Stageu, pripadel sloviti hrvaški skupini Parni Valjak, ameriški metal skupini Soulfly z razvpitim Maxom Cavalero(znanim tudi iz skupine Sepultura)sloviti angleški rapcore Asian Dub Foundation, nato La Fanfarria Del Capitan (Argentina), Captain Morgan’s Revenge in Jaja Bojz. Arena Experience pa bo gostila slovitega domačega, svetovno znanega didžeja Umeka, ob njem pa bodo nastopili še Sylvain, Veztax, Wattex, TGW, Busta Row in drugi.

Že lanska izkušnja je pokazala odlično sodelovanje organizatorjev in lokalne skupnosti, poleg tega pa je začrtal nove smernice v slovenski festivalski sceni! Kot »camping festival«, vam Castle Kolpa Music festival ponuja kampiranje ob reki Kolpi v lepo urejenem kampu in glamping vasi.

Organizacija festivala kot tudi Glavni oder (Dragon Stage) bodo tudi letos prava paša za oči in v užitek obiskovalcem, saj se obeta resnično velik in profesionalen oder, kot se spodobi za vse velike skupine, ki bodo nastopile na njem, kot tudi tiste nekoliko mlajše, ki jim bo nastop na tem odru zagotovo ostal v odličnem spominu.

Na festivalu bodo na programu tudi monokomedije, predstav, delavnice in športne igre. Festival ponuja tudi vrhunsko kulinariko in je ekološko usmerjen. Ponudil bo kvalitetno preživet prosti čas, kjer boste lahko spoznali veliko novih ljudi, prijateljev, kot tudi prekrasno naravo in seveda odlično glasbo na vrhunsko opremljenih odrih.