Šifrerjeve Ideje izpod odeje 40 let kasneje

Tretji studijski album kantavtorja Andreja ŠifrerjaIdeje izpod odeje‘, ki je kot dvojna plošča pri ZKP RTV Slovenija izšla leta 1981, na njej pa med drugim najdete številne že ponarodele pesmi, kot so: ‘Vse manj je dobrih gostiln’, ‘Lepa dekleta’, ‘Martinov lulček’ in ‘Gorska roža’, je zdaj znova na voljo, in to na kvalitetnem 180 g vinilu s posebej zanj restavriranimi posnetki in novim LP masteringom.

Na kratko o dogajanju

Z vinilnim albumom prejmete tudi pretočno kodo, ki omogoča prenos skladb v digitalnem formatu. Ploščo smo izdali v omejeni, oštevilčeni nakladi 400 kosov, vsako pa je kantavtor tudi lastnoročno podpisal.

Šifrerju, ki je maja letos dopolnil 70 let, so ob tej priložnosti v njegovem rojstnem mestu Kranju, v galeriji Prešernove hiše, postavili tudi razstavo z naslovom 70 let – NIČ proti VEČnosti. Na ogled je več kot 50 originalnih predmetov, od plakatov in fotografij do bogate zbirke nagrad in plošč, ki predstavljajo njegovo diskografijo in dosežke. Razstava bo odprta do 25. septembra, v četrtek, 22. septembra ob 17h, pa mu bomo tam izročili tudi ploščo s številko 1.