Celjski rockerji KLON v oktobru izdajajo svoj drugi album ‘Odklon’

Skupina Klon (FOTO: Rok Šuster)
Skupina Klon (FOTO: Rok Šuster)

Njihov prvenec ‘KLON 1‘ , izdan januarja 2020, se je naslanjal na bogato in raznoliko zapuščino rocka, band pa ga je v celoto sestavil iz glasbenega materiala, ki je deloma nastal že pred njihovo skupno potjo.

 

O albumu ‘Odklon’

KLON so sicer res začeli s kloniranjem dobre, stare rock muzike in s komadi, ki so jih povlekli iz zaprašenih predalov. A danes so daleč od klona, ki so ga zagnali pred dvema letoma. Tršo glasbo in bolj dodelano zvočno podobo sta že nakazali skladbi ‘Tvoja igra, tvoj moment‘ in ‘Sladka mala zver‘, ki so ju KLON že izdali. Na drugem albumu ‘ODKLON‘, ki izide v ponedeljek, 10.10., bo skupaj 10 novih skladb, v katerih se KLON ukvarjajo predvsem z našim vsakdanom in družbo. V besedilih se dotikajo digitalizacije življenja, pretvarjanja in samovšečnosti ali pa se nostalgično vračajo v preteklost, v drugačen svet, v katerem so KLON odraščali.

Album ‘ODKLON’ bo nasledil prvenec ‘KLON 1’ (januar 2022) in live album ‘LIVE 1’ (april 2021), ki je nastal sprva kot koncertni film, ki pa so ga KLON kasneje izdali tudi kot koncertni album. Album ‘ODKLON’ izide v ponedeljek, 10.10.2022.