Siddharta se je z glasbenimi prijatelji ‘izštekala’ v Kino Šiški

Koncert skupine Siddharta: Izštekanih 10. (FOTO: Marko ALPNER)
Koncert skupine Siddharta: Izštekanih 10. (FOTO: Marko ALPNER)

Siddharta se je še enkrat več vrnila k projektu Izštekanih 10, k sodelovanju pa so tokrat povabili tudi številne zanimive glasbene goste.

Brez kančka dvoma je bilo že vnaprej pričakovati, da bo Siddharta znova postregla z izjemnim akustičnim repertoarjem. Sicer so fantje ravno nekje na dobri polovici svoje akustične turneje Izštekani, a dejstvo je, da je bil nastop v Kino Šiška zagotovo še eden izmed njihovih presežkov, hkrati pa tudi sam ‘vrh’ te turneje.


(FOTO: Marko ALPNER)

 

Siddharta k sodelovanju povabila številne glasbene prijatelje

Fantje so v Izštekanih tokrat nastopili že četrtič, a vsakič znova postrežejo s presežki in zanimivimi gosti, zato niti ni čudno, da so bila pričakovanja prisotnih v dvorani precej visoka. Kot vedno pa se jim, kadar fantje postrežejo z akustiko, na odru pridruži še legendarni bobnar Buco.

Tomi Meglič je bil dobro razpoložen. (FOTO: Marko ALPNER)
Tomi Meglič je bil dobro razpoložen. (FOTO: Marko ALPNER)

Koncert so otvorili z eno svojih zadnjih uspešnic ‘Nastalo bo’ in brez najmanjših težav prebili led in v hipu navdušili prisotne v dvorani. Vedno je lepo slišati ‘izštekano’, še bolj dovršeno in dodatnih idej polno Siddharto, ki konec koncev na koncertih prav nikoli ne razočara, pa naj bo to akustično, ali ko ‘žgejo na šus’.

Čeprav smo Siddharto v akustični obliki lahko videli že kar nekajkrat, so tokrat poskrbeli za kar nekaj presenečenj. Tomi je med drugim povedal, da so tokrat glasbenim gostom prepustili, da si izberejo skladbe, ki jih bodo odigrali na odru.

Da so fantje vložili veliko truda v ta projekt, pove že samo dejstvo, da so poskrbeli za številne nove aranžmaje svojih uspešnic, pravzaprav so številne svoje skladbe predelali več kot le vrhunsko.

Na odru so se jim tako pridružili Koala Voice, Patetico, MRFY, Neca Falk, Jardier, Hamo & Tribute 2 Love, Matter, Elvis Jackson, Murat, Bojan Cvetrežnik, Gianni Poposki in Marko Hatlak in prav vsi izmed nastopajočih, so si lahko izbrali eno izmed Siddhartinih skladb in jo predelali, obdelali in aranžirali na svojevrsten način. Pravzaprav je zabavno slišati, kako bi vse te skladbe zvenele, če jih ne bi napisala že Siddharta.

Koncert so izpeljali več kot odlično. (FOTO: Marko ALPNER)
Koncert so izpeljali več kot odlično. (FOTO: Marko ALPNER)

Nekateri izmed gostov so skladbe izvedli popolnoma sami, spet drugim se je na odru pridružila tudi Siddharta. Da, svežene vsakič znova ni manjkalo.
Hkrati pa so številni glasbeni gostje s svojimi nastopi poskrbeli tudi, da je bil koncert še bolj pester, saj smo bili tako priča številnim glasbenim zvrstem in različnim generacijam.

V več kot tri ure trajajočem dogodku, ki je postregel s številnimi preoblečenimi uspešnicami Siddharte s strani Siddharte ali gostov, lahko rečemo le, da hvala bogu, da fantom ne zmanjka idej in, da vedno znova najdejo voljo za nove izzive.
Siddharti pa vse pohvale, za nove, dodelane in dovršene aranžmaje, ki so presenetili marsikoga v dvorani.

Izštekanih 10 2017

Izštekani konec leta ? ? : Siddharta z gosti v razprodanem Kino Šiška. Slediš? Deliš? Hvala❗️

Objavil/a Val 202 dne 6. december 2017