Siddharta ekskluzivno predstavila videospot in skladbo ‘Medrevesa’

Siddharta (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Siddharta (FOTO: Aleš Žnidaršič)

Na skrivni lokaciji za samo izbrano družbo, ekskluzivno in pod zemljo. V rovih pivnice Union in v klavstrofobičnem vzdušju, ki ga je risala barva rdečih žarometov, so se na oder tako potihoma prikradli člani naše največje rock skupine Siddharta in napovedali nov album. Naslov še izbirajo, skladbe še snemajo, a časa imajo še do septembra. Tokrat pa so izbrali malce drugačen pristop; z oči v oči in čisto od blizu so predstavili dve novi skladbi. Eno izmed njih so še dobro uro pred našim druženjem vadili in jo glasbeno pilili, toda rje v muziciranju se ni dalo opaziti. Vrhunski nastop, ki je nekaj deset ljudem postregel najprej z “Ledena”, “Nastalo bo“, nato pa so šli “Do konca“. Kot to gredo vedno. Ampak tisto, po kar smo prišli, je šele sledilo. Nov videospot in predstavitev singla ‘Medrevesa’.

Foto: Aleš Žnidaršič

 

Tomi o skladbi ‘Medrevesa’

Ekskluzivno za naš medij je Tomi Meglič povedal, da skladba predstavlja “klic po pobegu iz mestne nervoze in pritiska. Iz vsakdanjega vrveža, ki nas včasih prevzame in premaga.” Po slišanem in videnem sodeč nas čaka Siddhartina vrnitev v velikem slogu.

V novem materialu se nedvomno skriva nekaj zvokovnega eksperimentiranja in igranja z ritmom besedila, a tisto, s čimer skladba zaključi, je strel v srce. V živo zvenijo božansko.

Dobesedno povsod bodo, ne samo na radiu, saj se fantje odpravljajo na vseslovensko dvoransko turnejo, ki jo bodo odprli 14. septembra v Hali Tivoli s predskupinama Bo! in Seven Days in May. Sveža novica pa sporoča, da jim bodo družbo na preostalih koncertih delali odlični novomeški MRFY-ji. Glasbena jesen bo še vroča.

Tomi Meglič, Primož Benko, Jani Hace, Tomaž Okroglič Rous in Boštjan Meglič so pripravljeni na novo rockersko sezono, ki si jo bodo pokorili in jo razdivjali. Trume zvestih oboževalcev pa se bo prerivalo pred odri razprodanih koncertov.

Po kratkem nastopu so predstavili še idejo in ozadje nastajajočega albuma, nato pa se podali med ljudi za podpisovanje, fotografiranje in pogovor o tem, kaj prihaja. Prihaja Siddharta!

Snemanje albuma poteka v njihovem domačem Studiu 13 pod taktirko Dejana Radičevića, s katerim so sodelovali tudi pri z zlato in platinasto ploščo nagrajenima albumoma Infra in Ultra. Izid albuma se bo zgodil že zgodaj jeseni, čemur bo sledila vseslovenska dvoranska turneja, v sklopu katere bodo obiskali vsa večja slovenska mesta.

Za prvo skladbo z albuma, Medrevesa, so posneli videospot v režiji Enye Belak Gupta. Z dekletom so se prvič srečali že leta 2007, ko je v družbi brata Luke nastopala v videospotu Male roke. Sedaj je Enya študentka režije v Londonu, ki je bil tudi ena izmed dveh lokacij, na katerih se je snemal videospot. Na londonski lokaciji sta pred kamero glavni vlogi odigrala Jack Roth, sin igralca Tima Rotha ter Sarah Back Mather. Oba sta nadarjena igralca, Jack je to pokazal s svojimi vlogami v Game of Thrones in Rogue One – Star Wars Story, Sarah pa je med drugim gostovala v seriji Black Mirror. Ljubljanska lokacija je bila namenjena bendu, ki se je tokrat obdal s peno. Spot si oglejte s klikom na spodnjo sliko.

Več o skupini

Skupina Siddharta, danes največje ime na slovenski glasbeni sceni, je nastala leta 1995 v postavi Tomi M. (vokal, kitara), Primož B. (kitara, spremljevalni vokal), Primož M. (bas) in Boštjan M. (bobni). Za ime so si nadeli naslov romana nemškega pisatelja Hermanna Hesseja. Kmalu so začeli ustvarjati svojo glasbo, svoj zvok. Želeli so si drugačnosti, zato so zvok obogatili s saksofonom in klaviaturami. Skupini sta se pridružila saksofonist Cene R. in kasneje še klaviaturist Tomaž O. R. Skupaj so ustvarili svoj zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Siddhartin zvok. Še pred izidom prve plošče ga je bilo leta 1998 že moč slišati na vseslovenskem projektu RTV SLO in Studia Tivoli – Siddharta je bila namreč izbrana med nabor perspektivnih slovenskih skupin in uvrščena na prvo mesto na kompilaciji Tivolski Pomp. Do konca leta 1996 so Siddharta že imeli 14 lastnih pesmi, pripravljeni so bili na snemanje prvenca. V letu 1997 so sodelovali v vseslovenski akciji RTV Slovenija in Studia Tivoli imenovani Tivolski.