Siddharta bo v Cvetličarni praznovala 20. obletnico ‘ID’-a

Naša najuspešnejša rock zasedba Siddharta letos praznuje 20. obletnico od izdaje njihovega prvenca ‘ID‘. Dogodek pa bodo veličastno in rockersko oktobra proslavili z dvema koncertoma v ljubljanski Cvetličarni.

‘ID’ jih je ponesel preko trnjev do zvezd

Pisalo se je leto 1999 in šesterica mladih, takrat še popolnoma neznanih fantov je izdala album ‘ID‘, prvenec skupine Siddhara, ki jih je katapultiral v svet slave in blišča ter jim pot prebil preko trnjev vse do zvezd.

Že ko so takrat na kompilaciji Tivolski Pomp izdali pesem ‘Lunanai‘, so poželi kar nekaj zanimanja, ko pa je v javnost prišla še pesem ‘Pot v X‘, se je njihova zgodba o uspehu samo še stopnjevala … Če vam morda spomin sega v leto 1999, se boste prav zagotovo spomnili, da je bila to pesem, ki je obnorela celo Slovenijo, poznali so jo tako mladi, kot tudi starejši in zanimanje za album ‘ID’ je samo še naraščal …

Fantje so po izdanem prvencu samo še premikali mejnike v slovenski glasbi in postavili letev tako visoko, da se zdi številnim glasbenikom nedosegljiva. Česarkoli se lotijo, jim uspe. In po dvajsetih letih se spodobi, da s svojimi najbolj zvestimi oboževalci poskrbijo za še zavidljiv mejnik.

24. in 25. oktobra boste Siddharto tako lahko ujeli na koncertu, ki so ga poimenovali ‘SiddhartaID20‘. Vstopnice pa že lahko kupite TUKAJ. Fantje so sicer prvotno datuma obeh koncertov napovedali 1. aprila, na dan šaljivcev, zato jih marsikdo ni jemal resno. A vrag je vzel šalo, fantje se kljub 1. aprilu niso šalili!