Seven Days In May predstavljajo temačno pozitivno pripoved Norway

Seven Days in May - Norway (Foto: PROMO)

Prisluhnite drami, ki se je odvijala na jadranju ob obali Norveške. Najnovejši singel skupine Seven Days In May, Norway.

Skupina Seven Days In May je v preteklih dveh letih odločno stopila na slovensko sceno. Prvi album je bil podprt s serijo spektakularnih nastopov tekom Siddhartine turneje Nomadi in otvoritvijo evropskega dela turneje Raise Vibration glasbene legende Lennyja Kravitza. Glasba in nastopi so bili pospremljeni z visoko kvalitetnimi videospoti in ostalimi medijskimi materiali.

Vsi materiali skupine Seven Days In May črpajo navdih v ikonah retro-pop-alternativnega sveta; glasbenikov, modnih ikon, filmov, porno zvezd, avanturistov in futuristov. Glasba skupine se zliva v moderno celoto, ki hodi med moderno pop kulturo in alternativno mistiko.

Perfekcionizem članov skupine se izraža tudi v njihovem svežem glasbenem asortimaju in po skorajda enoletnemu iskanju pravega izraza evolucije njihove glasbe v studiu. Drugi segment glasbenega repertoarja bo javnosti predstavljen z enoletnim projektom S4S.

O snemanju novega singla

»Snemanje singla Norway je trajalo  tri mesece in sicer, od lanskega novembra pa vse do konca januarja.  Torej v zimskih mesecih, ko so večeri večinoma mrzli in se hodi s kurami spat. Mi smo se pa družili v Studiu  Old No. 7 v Domžalah in na koncu s pomočjo Mateja Pečaverja, našega prijatelja, glasbenega producenta nazdravili uspešnemu projektu!« je povedal pevec Vojko Šintler.

»Lahko vam izdam skrivnost, malo v šali in še manj zares, da je v bandu nekako veljal dogovor o tem, da si s prvim albumom (izkupičkom od le tega) kupimo oz. privoščimo bazen… najsi bo gumijast za napihnit ali pa malo večji, ta pravi bazen. Kakorkoli, za svoj prvi milijon pa najprej v Elan po jadrnico nato pa jadrat na Norveško! In od tu tudi ideja za pesem. Namreč gre za pripoved o usodni nesreči mladega para, ki na jadranju doživi brodolom ter nesebični pomoči človeka, izkušenega pomorščaka, ki se prvi odzove klicu na pomoč.«

»Anekdot s snemanja je res preveč, ogromno jih je! Mislim res smo hecni, ko smo skupaj. Ampak meni je še vedno najbolj všeč ta, da se naš basist snemanja pesmi Norway sploh ne spominja dobro, ker je  svoje bas linije posnel relativno zgodaj v fazi snemanja, potem pa v studio vedno prihajal s svojo kislo pekočo juhico iz Kitajca in nato večino časa v studiu prespal.«

Cilji s pesmijo Norway

»Želel bi si, da je vsem, ki poslušajo vaš radio, tale naš Norway, najlepša pesem pomladi, ter da bi nas morda Norvežani povabili na kak njihov glasbeni festival poleti. Ne vem, ali pa da nas povabijo na jadranje. Ja, to bi bilo fajn. Morda tudi, da bi bila pesem Norway tako prepoznavna kot dela Henrika Ibsna, slavnega Norveškega literata. Mislim, to bi bilo noro! A ne bi bilo?«

Rok Cizelj je dodal: »Jaz sem vesel, da končno začenjamo z enim projektom, ki bo dal vsem skupaj novega zagona in predvsem zadovoljen sem s tem, ko opažam, da smo zmeraj boljši v tej naši obrti. Kar se tiče produkcije so zelo redki primeri, ko si na prvo žogo zadovoljen z eno pesmijo. V večini časa moraš dolgo tolči in oblikovati en izdelek preden pride do oblike s katero si na koncu lahko zadovoljen in na katero si lahko ponosen tako danes, kot tudi čez dvajset let. Po mojem mnenju Norway paše v to drugo skupino, zato niso bili redki večeri, ki so se prevesili v noč, ali pa noči, ki so se prevesile v jutro, ampak, če potegnem črto lahko rečem, da sem ponosen na to kar smo naredili in bi vse skupaj na isti način naredil še enkrat.«

Pesem je temačno pozitivna pripoved o usodni nesreči mladega para, ki na jadranju doživi brodolom ter nesebični pomoči človeka, izkušenega pomorščaka, ki se prvi odzove klicu na pomoč. Norway je že na voljo na vaših najljubših pretočnih platformanh: https://lnk.to/norway.