Seul Océan + Rootless Treefalls prižgali plamen v Trzinu

Koncert Seul Océan + Rootless Treefalls // 18.1.2020, ZIP Baza Trzin (Foto: Katja Jakus)

Težki akordi in glasno žaganje kitar skupin Seul Océan + Rootless Treefalls se je spreobrnilo v čudovit večer avtorske glasbe v ZIP Bazi Trzin.

? Skupina Seul Océan je nastala spomladi leta 2014 v Rovtah (blizu Logatca). Kvartet, v katerem imajo že vsi člani izkušnje z igranjem v drugih bandih, ustvarja inštrumentalno glasbo. Navdih črpajo iz post-rocka in progressive, s priokusi drugih žanrov pa ustvarijo zanimivo paleto zvokov, ki popelje od prijetnih občutkov zasanjanosti do epskega nažiganja kitar.

Člani skupine:
Gašper Jesenko (kitara)
Borut Cigale (kitara),
Urban Cigale (bas kitara)
Klemen Mlinar (bobni)

? Rootless Treefalls je mlada štiričlanska skupina iz Rovt. Na sceno so prvič stopili leta 2008, takrat še v 6-članski punkerski zasedbi in pod imenom Brezpoint. Po članskih in glasbeno-stilskih spremembah znotraj banda so začutili tudi potrebo po spremembi imena. Tako je luč dneva ugledal eksperiment Rootless Treefalls, in sicer v začetku leta 2015. Zvrst izvajane glasbe bi na grobo lahko definirali kot progresivni rock, čeprav se sami s klasifikacijo ne obremenjujejo. Izvirnost njihovega dela je predvsem v eksperimentiranju s kompozicijami in tempom.

Člani skupine:
Žiga Mlinar (bobni)
Primož Arhar (bas kitara)
Borut Cigale (kitara, vokal)
Nejc Skvarča (kitara, vokal)