Serj Tankian z novim videom ‘Elasticity’

Serj Tankian
Serj Tankian

Pevec zasedbe System Of A Down Serj Tankian, bo 19. marca pod okriljem glasbene založbe lchemy Recordings/BMG izdal težko pričakovani EP z naslovom ‘Elasticity‘. Da pa bo čakanje nanj nekoliko lažje, je izdal istoimenski video.

Ustvarjalnega zagona mu ne manjka

Glede nastanka EP-ja je Serj Tankian pojasnil: ‘Ko smo pred leti s fanti iz System Of A Down zasnovali morebitno novo ploščo, sem začel delati nabor pesmi, ki sem jih v ta namen priredil v rock formatu. Ker glede albuma skupine System Of A Down nismo našli skupne vizije, sem se odločil, da te skladbe izdam pod svojim imenom.

Glede same skladbe pa je Sarj dejal: ‘Jaz ji pravim ‘Elasticity‘, samo zato, ker sem jo hotel narediti skupaj s fanti iz System Of A Down, ampak se to ni zgodilo. Zameni ni ‘Toxicity‘, ampak ‘Elasticity’.’

Naslovnica albuma 'Elasticity'.
Naslovnica albuma ‘Elasticity’.

Zasedba System Of A Down se več kot očitno kljub številnim poskusom nikakor ne more uskladiti, kako naj bi zvenel nov plošček. Zadnja dva albuma ‘Mezmerize‘ in ‘Hypnotize‘ so namreč izdali daljnega leta 2005. Po tem, so se večkrat dobili, poskušali ustvarjati nove stvari, a pri usklajevanju jim nekako ni uspelo najti nato skupne poti.

Tankianu ustvarjalnega zagona več kot očitno ne primanjkuje, kako bo vse skupaj zvenelo v celoti pa bomo lahko slišali 19. marca.

Kot kaže pa se rahli premiki dogajajo tudi v skupini System Of A Down, saj so decembra lani, izdali dve novi skladbi ‘Genocidal Humanoidz‘ in ‘Protect The Land‘. Hkrati pa je to tudi prvi novi material, ki ga je zasedba System Of A Down izdala v zadnjih petnajstih letih.

Seznam skladb na albumu ‘Elasticity’:
01 “Elasticity”
02 “Your Mom”
03 “Rumi”
04 “How Many Times?”
05 “Electric Yerevan”