Septembra v Orto bar prihaja Mgła

Mgła (FOTO: Arhiv benda)

Ljubljanski Orto bar za nekaj časa zapira svoja vrata. A brez skrbi, fantje so se zgolj odpravili na več kot zaslužen dopust. Vrata se bodo zopet odprla 6. septembra. Že nekaj dni po odprtju pa bodo prostore kultnega lokala zatresli poljski black metalci.

Jesenska doza poljskega nihilizma

Raduj se, ljudstvo Niča, kajti v Vaša srca se bo plazila Mgła. Dan, ko boste dokončno ujeli, da velja ”vse=0”, bo torek, 17. 9. 2019. Kraj brezupa bo Orto bar v Ljubljani.

Poljska black metal zasedba Mgła, katere kreativno jedro tvorita M ter Darkside, je Slovenijo že obiskala parkrat. Za seboj je pustila zmedeno občinstvo, ki od benda ni z odra prejelo ene same besede. Vsaj med komadi ne. Prav tako niso pokazali obrazov. Ker menijo, da obrazi niso pomembni. Da v bistvu videz članov ali njih identiteta niso pomembni za reprezentacijo tega, kar Mgła predstavlja. Varovanca založbe Northern Heritage Records stavita na odličen, precej melodičen, a mračen in turoben black metal. Ki ga v živo prikažeta še s tremi session člani. Igrajo komade z albumov, kot so Exercises In Futility, Groza, With Hearts Towards None itd., vmes ne govorijo. Nimajo nobenih odrskih efektov. So … no, pač Mgła. In vaše življenje spremenijo za vekomaj.

Z njimi bodo igrali še Martwa Aura in Dagorath … poljska black metal elita!

Vstopnice 22 evrov v predprodaji, 25 evrov na dan koncerta! Za več informacij se obrnite na najbolj umazane dihurčke.