Sea star 2018: Ostalo je le še 6 dni do novega festivala!

Sea Star bo letas potekal od 24. do 27. maja v Umagu.
Sea Star bo letas potekal od 24. do 27. maja v Umagu.

Ostalo je le še 6 dni do novega festivala Sea Star. Med četrtkom, 24. majem, in nedeljo, 27. majem, se bo v treh dneh in enem festivalskem jutru, na kar 16 odrih in conah v umaški laguni Stella Maris, zvrstil impresiven program, ki ga bodo zaznamovala nekatera največja mednarodna in regijska glasbena imena. Program novega in osveženega Sea Starja sestavljajo Hurts, Robin Schulz, Dimitri Vegas & Like Mike, Paul Van Dyk, Ofenbach, Tram 11, Edo Maajka & Band, Detour, Nipplepeople, Filatov &  Karas, Luke Slater, Krankšvester in mnogi drugi ugledni izvajalci. Znan je celoten program festivala, ki se bo kot prvi veliki poletni festival odvil med četrtkovim Welcome party-jem in nedeljskim Closing party-jem.

 

ADDIKO TESLA STAGE

Glavni oder festivala Sea Star je bil v svojem premiernem letu priča odličnim nastopom, v letu 2018 pa bo naredil še korak dlje, saj bo gostil glasbene sile sveta in trenutno najbolj iskane izvajalce v regiji. V petek bodo sceni vladali svetovni hitmejker Robin Schulz, velikan trance-a Paul Van Dyk, house mojstra Filatov & Karas, skupaj z odličnimi povratniki Nipplepeople, Kranšvester in Lutemanio.

Nastopil bo tudi priljubljeni duo Hurts. (FOTO: Špela Macuh)
Nastopil bo tudi priljubljeni duo Hurts. (FOTO: Špela Macuh)

V soboto 26. bo oder v znamenju pop in EDM zvezdnikov. Seznam vodi eden izmed najboljših živečih live bendov, veliki Hurts ter svetovna fenomena Dimitri Vegas & Like Mike, sledijo pa razburljivi Ofenbach, odlični regijski favoriti Detour in Boris Štok ter vzhajajoča zvezda elektronske glasbe Mattn.

 

NAUTILUS ARENA

Nautilus Arena, umeščena v notranjost centralnega ATP stadiona, je prepuščena v roke in mikrofone najboljši regijski hip hop in trap selekciji, ki vključuje Tram 11, Edo Maajko & Band, Kreša Bengalko, Dječace, lepi Sajsi MC in Senidah feat AMN ter DJ-ja Vrha, večer pa bo zaključila mlada zagrebška drum’n’bass bojevnica Tekitoka. Nautilus se bo drugi dan festivala preobrazil v ogromni techno klub na odprtem, na čelu katerega stoji kultna trojica Luke Slater, Francois X in Tommy Four Seven. Enako močna je regijska podpora, ki združuje preteklost in prihodnost techna tega prostora, sestavljajo pa jo Toxic, DJ Jock, Ian F in Ivan Komlinović.

 

Jagermeister Beach Groove Stage

Oder, ki je bil lani hit Sea Starja, Jagermeister Beach Groove Stage, bo letos še izboljšan, na njem pa se bomo lahko zabavali od četrtka do sobote. Prva dva dni bomo za pultom našli izkušena zagrebška DJ-ja Bizzo in Pilla Jacksona, medtem, ko bodo v soboto nastopili DJ-ka Rea in brazilsko-italijanski house producent Leandro Da Silva. Sea Starjev latino oder Exotic Laguna bomo v letošnji sezoni našli na novem mestu znotraj lagune, aktiven pa bo 3 dni, od četrtka do sobote. Zabava v Exotic Laguni je v režiji Kubanca MC Chome, voditelja legendarne Exitove latino scene. Nastopom se bodo pridružili DJ Tender, DJ Sesha, Samba Show & Tito. Zvok Silent Octopusa, priljubljenega tihega prizorišča festivala, bo odmeval skozi slušalke obiskovalcev tri večere. V četrtek bo glasbo rolal trojec iz Pule 207, Mighty Allen in DJ Gaby, v petek in soboto pa Kiki Belucci, Sin in JeulzxHubris. Cinema Stage, ki bo letos na novi poziciji, takoj za glavnim vhodom, bo na velikem kino platnu predvajal nekatere izmed najboljših nastopov v zgodovini Exita.

V četrtek, 24. maja, bo Sea Star svoja vrata odprl ob 20. uri, ko začnemo z Welcome party-jem na treh odrih lagune Stella Maris. V četrtek bo vstop za vse obiskovalce prost. V petek in soboto bo Sea Star deloval v vsej svoji polni moči, vrata bodo odprta od 19. ure naprej, program pa bo trajal do 5. ure zjutraj.

Mapa letošnjega Sea Star-ja.
Mapa letošnjega Sea Star-ja.

Nedeljski Closing party se bo začel ob 5. uri zjutraj, takoj po zaključku sobotnih nastopov in bo trajal vse do 13. ure. Čast zapiranja drugega festivala Sea Star je tokrat pripadla avtorju številnih zabav Dejanu Milićeviću, sarajevskemu tech house dvojcu After Affair, vzhajajoči slovenski in mednarodni zvezdi Aney F-u in naposled odličnima Spličanoma AM:PM.

Poleg odrov predstavljajo pomemben zabaven segment tudi cone v katerih lahko obiskovalci uživajo v raznoliki kulinarični ponudbi, v miru spijejo pijačo, lahko pa se tudi odlično zabavajo. Addiko Fun Zone bo omogočil obiskovalcem, da preko DJ aplikacije ustvarijo svoj festivalski song. Poleg bogate in raznovrstne Foodland cone, bodo na prizorišče umeščene tudi cone The invisible cucumber zone by Hendrick’s, Cockta Fun Zone, Cockta Dance Zone, Red Bull Stribor Zone, Beck’s Zone ter Recycle, Opens 2019 in Dynamice.

 

FESTIVALSKE VSTOPNICE PO 41 €

Aktualna cena festivalskih vstopnic je 41 €. Poleg festivalskih vstopnic so na voljo tudi dnevne vstopnice po ceni 23 € za petek in 24 € za soboto ter VIP Gold vstopnice za 100 €. Njihove cene ostajajo nespremenjene.

Pred festivalom so bili zaradi velikega zanimanja v ponudbo dodani paketi po ekskluzivni last minute ceni 45,90 €, ki vključujejo festivalsko vstopnico in namestitev. Poleg festivalske vstopnice paketi zajemajo še dve nočitvi na eni izmed dveh lokacij nedaleč od festivalskega dogajanja – v bungalovih Kanegra ali apartmajih Sol Katoro. Število paketov po tej izjemni ceni je omejeno!

Celotna ponudba je dostopna na spletni stranikompasyoung.si ter na uradni spletni strani festivala Sea Star.