Še zadnji koncerti v spomin na Oliverja Dragojevića

Številni glasbeniki bodo prepevali Oliverjeve skladbe. (FOTO: Jože Bojec)
Številni glasbeniki bodo prepevali Oliverjeve skladbe. (FOTO: Jože Bojec)

Turneja v spomin na veliko glasbeno legendo, Oliverja Dragojevića, ki je za sabo pustil velik nabor lepih in večnih hitov, med drugim njegovo ‘Cesarico‘, se zaključuje s še zadnjimi koncerti. Ta vikend bodo koncerti v Novi Gorici (23.11.), v Celju (24.11.) in v Kopru (25.11.), na voljo pa je le še zadnji kontingent vstopnic, zato pohitite z nakupom.

Najbolj zaželeni koncerti ta hip

Gre za najbolj zaželene koncerte ta hip,  omenjena turneja je namreč že šest tednov na prvem mestu po prodaji vstopnic v Sloveniji. V ljubljanskem Tivoliju, mariborskem Taboru in v Novem mestu so izvajalci popolnoma navdušili in povsod prejeli stoječe ovacije. Koncerti so bili nabiti s čustvi, predvsem pa z veliko lepe energije. Kot je rekel Tony Cetinski: ‘Oliver bi želel, da se tudi zabavamo, ne da samo točimo solze!’ Tako so izvajalci poskrbeli tudi za obilo dobrega razpoloženja, a na trenutke so bile emocije za nekatere le premočne. Oliverjev tesni prijatelj Davor Radolfi se je med pesmijo ‘Moj lipi Anđele‘ na odru popolnoma strl in ni mogel zadržati solz, tako da je konec pesmi z njim odpela publika.

Vsi izvajalci so na koncu zapeli legendarno Cesarico in pesem Vjeruj u ljubav. (FOTO: Jože Bojec)
Vsi izvajalci so na koncu zapeli legendarno Cesarico in pesem Vjeruj u ljubav. (FOTO: Jože Bojec)

Družina Oliverja Dragojevića želela, da bi se lahko njegovi oboževalci poslovili od njega in njegovih večnih melodij, na način, kot bi to želel Oliver. Število vstopnic za turnejo je  seveda omejeno. Najlepše Oliverjeve in dalmatinske pesmi bodo prepevali njegovi najbližji prijatelji s katerimi je Oliver Dragojević, za časa svojega življenja in bogate glasbene kariere, navezal pristne človeške in prijateljske odnose. To so Petar Grašo, Tony Cetinski, Davor Radolfi, Tereza Kesovija, Jasna Zlokić, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Klapa Cambi, Klapa Bonaca, Jure Brkljača, Danijela in skupina Dupini. Organizacija turneje je v rokah ekipe, ki je Oliverju dolga leta redno organizirala koncerte v Sloveniji, PR in promocijo pa so zaupali znani piarovki Kaly Kolonič, ki že 20 let skrbi za največja imena v širši regiji. ‘To je velik in predvsem lep ter emocionalen projekt, za katerim stoji družina Oliverja Dragojevića’, nam je zaupala organizacijska ekipa. Besede je potrdil tudi Oliverjev sin Davor Dragojević, ki je v imenu družine Dragojević povedal: ‘S tem projektom, ki se začne že 9. novembra s koncertom v Ljubljani, želimo kot družina Oliverja Dragojevića slovenski publiki omogočiti, da doživijo Oliverjeve pesmi še enkrat, saj vemo, da so ga imeli Slovenci neizmerno radi, on pa je imel rad Slovence. Prav zato smo za organizacijo izbrali ekipo, ki je dolga leta sodelovala z njim.’ Na odru bodo nastopajoče spremljali Dupini, ki so spremljali Oliverja več kot 25 let. Goran Franić- Njoko iz Dupinov je zaupal: ‘Turneja je bila sicer dogovorjena že pred leti in bi se morala zgoditi dve leti nazaj, seveda skupaj z Oliverjem. Zaradi Oliverjeve bolezni smo se nato odločili, da turnejo prestavimo na takrat, ko bo okreval. Ampak to se na veliko žalost vseh nas ni zgodilo.’

 

Vstopnice

Vstopnice so v prodaji preko sistemov Eventim, koncerti pa bodo še v naslednjih mestih:
23.11. dvorana Šport centra HIT, Nova Gorica
24.11. dvorana Golovec, Celje
25.11. dvorana OŠ Koper
2.12. dvorana Slovenj Gradec (razprodano)