Še letos naj bi izšel dokumentarec o Ronnie James Diu

Še letos naj bi izšel dokumentarec o Ronnie James Diu
Ronnie James Dio - foto: Robert Cianflone

Wendy Dio, vdova in dolgoletna menedžerka Ronnie James Dia, se je z argentinskim novinarjem Lucasom Gordonom pogovarjala o prihajajočem dokumentarnem filmu o življenju legendarne rock ikone.

“Dokumentarec bo izšel v tem letu,” je dejala Wendy. “Pred kratkim sem videla prvi del dokumentarca. Bilo je zelo čustveno. Zelo se razlikuje od avtobiografije, kjer se knjiga konča leta 1986, kjer Ronnie igra na Madison Square Garden. Toda dokumentarni film obsega vse, od njegove življenje do konca. Gledala sem ga s svojim publicistom in osebo iz BMG, ki financirata dokumentarec. In vsi smo jokali. Bilo je zelo čustveno. Je pa res zanimivo in res dobro. Rob Halford je odličen v njem, govori o zgodbah. Lita Ford in Jack Black so tudi v njem. Ne vem točno, kdaj bo izšel letos, vendar bo to leto izšel.”

Lanskega avgusta je Wendy za SiriusXM povedala, kaj lahko oboževalci pričakujejo v dokumentarcu: “Obstaja veliko stvari iz starih Super 8 kaset in nekaj drugih stvari. Obstajajo fantastični intervjuji z vsemi vrstami različnih ljudi o tem, kdaj so delali z Ronniejem ali kaj so takrat počeli, morda podpirali Ronnieja. Popolnoma se razlikuje od nedavno izdane knjige. Zelo sem navdušena. Mislim, da bo super.”

Ronnie James Dio je umrl 16. maja 2010 zaradi raka na želodcu v starosti 67 let.

Dio je bil po vsem svetu znan kot eden največjih in najvplivnejših vokalistov v zgodovini heavy metala. Pevcu, ki je pred boleznijo snemal in gostoval na turnejah s skupino BLACK SABBATH HEAVEN & HELL, je bil konec leta 2009 diagnosticiran z rak na želodcu. Prestal je kemoterapijo in aprila 2010 se je pojavil na podelitvi nagrad Revolver Golden Gods v Los Angelesu, kar je njegov zadnji javni nastop.

Diova avtobiografija z naslovom “Rainbow In The Dark: The Autobiography” je izšla julija lani pri Permuted Press.