Scorpionsom bodo predskupina Divlje jagode

Skupina Divlje jagode (FOTO: divlje-jagode.com)
Skupina Divlje jagode (FOTO: divlje-jagode.com)

Pionirji heavy metala v nekdanji Jugoslaviji – bosansko hercegovski hard rock in metal bend Divlje jagode, bo 5. decembra, ko bomo v Stožicah gostili legendarno skupino SCORPIONS, nastopil kot njihov posebni gost.

Divlje jagode k nam prihajajo ob 40. obletnici izdaje svojega prvega albuma.

 

Scorpions so se odločili za Divlje jagode

Predskupina jim bodo Divlje jagode.
Predskupina jim bodo Divlje jagode.

Odločitev o predskupini, ki bo oder delila s Scorpionsi, ni bila težka. Divlje jagode, ki so v svoji dolgoletni mednarodni glasbeni karieri ustvarili mnogo izjemnih hard rock in metal hitov kot so na primer ‘Motori’, ‘Konji’ in ‘Kap po Kap’, so podobno kot Scorpionsi poznani tudi po številnih nepozabnih baladah.

Tisoči njihovih fenov pred katerimi neutrudno koncentrirajo že vse od nastanka skupine v 70. letih, se na koncertih prepuščajo nostalgiji, ki jo prinašajo  ‘Jedina moja’, ‘Krivo je more’, ‘Ne želiš kraj’, ‘Zauvijek tvoj’, ‘Zvijezda sjevera’, ‘Kada te netko spomene’ itd.

Tudi v Stožicah bomo slišali marsikatero od njih, morda pa nas čaka tudi kaj novega, saj skupina za leto 2018 pripravlja nove materiale.

 

O prihajajočem nastopu spregovoril tudi ustanovitelj Zele Lipovač

Divlje jagode imajo tudi številne balade. (FOTO: divlje-jagode.com)
Divlje jagode imajo tudi številne balade. (FOTO: divlje-jagode.com)

Kitarist, avtor glasbe in ustanovitelj Jagod Zele Lipovača, ki so preteklo poletje v zagrebški Areni nastopile še z enimi velikani Dreep Purple, je pred koncertom v Ljubljani povedal:

‘Divlje jagode so imele v Sloveniji vedno veliko oboževalce, ki jim ni bilo težko slediti bendu, kjerkoli v Evropi smo nastopali.’

‘Zdaj mi prihajamo v njihovo največjo dvorano, kjer bomo med drugim začeli tudi s praznovanjem 40. obletnico izida našega prvega albuma.’

Če nas bodo presenetili tudi s posebnimi gosti – pred zagrebško publiko sta skupaj z njimi nastopila  Tony Martin (Black Sabbath) in Andy LaRocque (King Diamond) – bomo morali počakati do 5. decembra, ko se v Stožicah obeta pravi rock spektakel.