Kaj bi vprašali člane legendarne skupine Scorpions?

Skupina Scorpions
Skupina Scorpions

5. decembra letos bodo nemški velikani hard rocka Scorpions v sklopu svetovne turneje Crazy World Tour obiskali tudi Slovenijo, koncert bodo imeli v Areni Stožice, kjer bomo zagotovo priča njihovim številnim uspešnicam in nepozabnim baladam.

 

Intevju s Scorpions

V ponedeljek, 20. novembra se portalu Rocker.si obeta intervju z legendarnimi Scorpions. Pripravljenih imamo že kar nekaj vprašanj, k sodelovanju pa tokrat vabimo tudi vse svoje bralce in oboževalce skupine.

Je kakšna skrivnost, ki je o fantih še ne veste in vas sila zanima? Pošljete nam lahko svoje vprašanje, ki bi ga zastavili legendam, ki na glasbeni sceni kraljujejo že pet dekad. Izmed vseh prejetih vprašanj bomo izbrali enega in jim ga zastavili.

 

[contact-form-7 id=”3584″ title=”Phoner – Scoripions – 15.11.2017″]

 

Kmalu bodo izdali nov album

SCORPIONS so tik pred izidom albuma, na katerem so zbrali najlepše balade, ki so jih ustvarili v svoji bogati karieri.

Scorpions bodo 5. decembra prvič nastopili v Sloveniji.
Scorpions bodo 5. decembra prvič nastopili v Sloveniji.

Brezčasne skladbe, ki že desetletja odzvanjajo v ušesih njihovih oboževalcev, so nadgradili s tremi novimi baladnimi komadi, album pa poimenovali ‘Born To Touch Your Feelings‘, kar ni samo naslov njihove uspešnice iz daljnega leta 1977, ampak tudi poslanstvo, ki mu še danes sledijo člani bedna Klaus MeineRudolf SchenkerMatthias JabsPawel Maciwoda in Mikkey Dee.

O aktualnosti svojega ustvarjanja so pred izidom novega albuma povedali: ‘Balade imajo vedno globji pomen.’

‘Nič nas ne preseneča, da so ljudje še vedno navdušeni nad skladbo, kot je Wind of Change. Ne povezujejo je več s padcem Berlinskega zidu in železno zaveso, ampak s trenutno situacijo, ki vlada v svetu. Vsi si želimo sprememb in vsi upamo, da bo na svetu nekoč vladal mir.’

Na albumu, ki na prodajne police prihaja 24. novembra, je sedemnajst balad, ki so kot nalašč za ogrevanje pred ljubljanskim koncertom, ki bo 5. decembra v dvorani Stožice.

Novi album ‘Born To Touch Your Feelings – Best Of Rock Ballads’ bo na glasbenih spletnih platformah, na CD-ju in v omejeni LP izdaji na voljo od 24. novembra.

O skupini Scorpions

Skupino je leta 1965 v Hannovru ustanovil njen kitarist Rudolf Schenkerja, vendar je v zatišju ostala skoraj štiri leta, vse dokler k sodelovanju ni povabil svojega mlajšega brata Michaela in pevca Klausa Meina, ki skupaj z ustanoviteljem še danes tvori najtrdoživejši del zasedbe.

Skupino Scorpions je ustanovil kitarist Rudolf Schenker,
Skupino Scorpions je ustanovil kitarist Rudolf Schenker,

Zadnjo rošado so Scorpions doživeli prav pred kratkim, ko se je bendu pridružil nekdanji bobnar skupine Motorhead Mikkey Dee.

Prvo ploščo ‘Lonesome Crow‘ so Scorpions izdali daljnega leta 1972, veliki komercialni uspeh pa doživeli v začetku osemdesetih let, ko je izšla plošča ‘Love at First Sting’ (1984) z uspešnicama ‘Rock you like a Hurricane‘ in ‘Still Loving You’.

Vendar so se v kolektivno zavest in v glasbeno zgodovino vpisali leta 1991 z albumom Crazy World in balado Wind of change, svojevrstno himno takratnih političnih sprememb v Evropi, ki pri fenih še vedno sproža nostalgijo in navdušenje.

Od takrat so izdali še sedem studijskih plošč (skupno osemnajst) in uspeli ohraniti trdno skupnost oboževalcev. Na svoji dolgoletni glasbeni poti so prodali več kot 100 milijonov plošč in pred polnimi koncertnimi dvoranami nastopali na vseh kontinentih sveta.

 

O aktualni turneji

Scorpions so trenutno na svetovni turneji.
Scorpions so trenutno na svetovni turneji.

Scorpions v Slovenijo prihajajo v okviru svetovne turneje, ki so jo poimenovali po svojem najbolj uspešnem albumu Crazy World. Front man skupine Klaus Main je o turneji, ki se je oktobra začela čez lužo, povedal: ‘Ko smo ob koncu hladne vojne leta 1991 izdali album Crazy World, je bilo kljub napeti situaciji v zraku čutiti upanje iin vero v mirnejšo prihodnost. Šestindvajset let pozneje se razmere še vedno zaostrujejo, svet je vsak dan bolj nor, zato je Crazy World primeren moto za našo turnejo. Zelo se veselimo, da bomo spet z vami.’