Scorpions predstavljajo singel ‘Seventh Sun’

Foto: Marc Theis, promo
Foto: Marc Theis, promo

Scorpions predstavljajo skladbo ‘Seventh Sun’ s prihajajočega Rock Believer, ki bo izšel 25. februarja.

Na vprašanje, kaj lahko oboževalci pričakujejo na prihajajočem albumu je za čilski Radio Futuro Klaus Meine povedal: “No, lahko pričakujete album, ki bo posvečen vsem podpornikom rocka na svetu.  Smo zelo navdušeni. Po vseh teh letih se nam je zdelo, da je napočil čas, da se vrnemo v studio in preverimo, če ustvarjalnost še deluje. Za osrednji cilj smo si zadali, da naredimo močan album, ki se bo osredotočal na stare čase, in ob tem resnično uživamo. Mislim, da nam je uspelo!”

O naslovu albuma Rock Believer je kitarist Rudolf Schenker povedal: “Nastopamo že več kot 50 let. In če kdo lahko reče, da je podpornik rocka, smo to zagotovo mi.”

“Toliko ljudi je pravi, da je rock mrtev. Ni mrtev,” je nadaljeval. “Vedno se vrača — včasih je močan, včasih malo manj — toda na koncu je super igrati v več kot 80 državah, kjer vsi podpirajo rock. Mislim, da gre za neverjetne občutke, in zelo smo veseli, da nam je uspelo ustvariti nov album.”

Na vprašanje, ali je ‘Peacemaker’ reprezentativen za Rock Believer kot celoto, je Klaus dejal: “Gre za hitro rock pesem. Na albumu je nekaj težkih pesmi, podobnih ‘China White.’ Obstaja veliko hitrih pesmi in, verjeli ali ne, obstajajo celo hitrejše od ‘Peacemaker’ [smeh]. Na plošči se nahaja tudi zelo lepa balada, ki bo zagotovo razveselila naše oboževalce.”

Seznam skladb:

 1. Gas In The Tank
 2. Roots In My Boots
 3. Knock ‘Em Dead
 4. Rock Believer
 5. Shining Of Your Soul
 6. Seventh Sun
 7. Hot And Cold
 8. When I Lay My Bones To Rest
 9. Peacemaker
 10. Call Of The Wild
 11. When You Know (Where You Come From)
 12. Shoot For Your Heart
 13. When Tomorrow Comes
 14. Unleash The Beast
 15. Crossing Borders