SCORPIONS: ‘Love at First Sting’ (1984)

Naslovnica albuma Love at First Sting (1984). Foto: Pinterest, promo.

Nemški hard rockerji Scorpions so se na krilih uspeha, ki ga je začela plošča Lovedrive (1979), leta 1984 vrnili s še enim klasičnim albumom, ki je poleg nekaterih največjih uspešnic iz kataloga zasedbe (“Rock You Like a Hurricane”, “Still Loving You” in “Big City Nights”) vseboval tudi nekaj komercialno manj uspešnih poslastic.

Čeprav je zasedba v času nastanka albuma sodelovala tudi z Jimmyjem Bainom (bas) in Bobbyjem Rondinellijem (bobni), je plošča Love at First Sting svojo končno podobo dobila v nemških Dierks Studios. Mesto njenega producenta je znova prevzel Dieter Dierks. Kot zanimivosti velja izpostaviti še dejstvi, da velja Love at First Sting za eno prvih digitalno posnetih hard rock plošč in da je bila v ZDA znova izdana z drugačno naslovnico.

Prva z uvodnega seznama je brez dvoma “Bad Boys Running Wild”. Šolski primer odpiralca, ki poleg dejstva, da gre za stvaritev, ki jo lahko brez težav poslušamo tudi samostojno, odlično pripravi teren tudi za nadaljevanje. Za bombastično “Rock You Like a Hurricane”, ki zveni sveže tudi po tisočem predvajanju. Nesmrten hit v polnem pomenu besede. “I’m Leaving You” nadaljuje album. Slabše kot uvodni skladbi, po drugi strani pa, ali ne bi bila “slabša” vsaka, ki bi se znašla za takšno mojstrovino, kot je “Rock You Like a Hurricane”? Genski zapis zasedbe in duh obdobja sta vsekakor prisotna, kar pa še zmeraj ne more skriti dejstva, da se skladba preveč ponavlja. A nič ne de, tukaj je že “Coming Home”, še ena škorpijonska klasika od glave do pet. Prvo stran albuma zaključuje pozabljiva “The Same Thrill”, ki razen visokih obratov ne premore ničesar zanimivega.

“Big City Nights”, ki odpira stran B, poskrbi, da se album znova obrne v pravo smer. Kajti pred vami je še ena klasika. Pri “As Soon as the Good Times Roll”, ki nadaljuje album, gre še za eno od tistih. Albumskih skladb, ki nam ne padejo na pamet, ko si zaželimo Scorpions, hkrati pa jih ne preskočimo, ko se odločimo za poslušanje celotnega albuma. Kar se tiče manj znanih poslastic z albuma, predstavlja “Crossfire” absoluten vrh. Ploščo zaključuje megabalada “Still Loving You”, o kateri je bilo povedanega že dovolj.

Plošča Love at First Sting tudi po preteku 36-ih let še ostaja koherenten izdelek, ki se lahko z izjemo rahlih zdrsov brez težav posluša tudi večkrat zaporedoma. Odličen in pomemben spomenik zlati dobi Scorpions.

Ocena: 4/5