Scorpions bi bili počaščeni, če bi postali del Rock And Roll Hall Of Fame

Klaus Meine bi bil počaščen, če bi Scorpions posatli del Rock And Roll Hall Of Fame. (FOTO: Špela Macuh)
Klaus Meine bi bil počaščen, če bi Scorpions posatli del Rock And Roll Hall Of Fame. (FOTO: Špela Macuh)

Frontman nemške hard rock zasedbe Scorpions Klaus Meine, je dejal, da bi bila skupina zelo počaščena, če bi bili sprejeti v Rock And Roll Hall Of Fame.

 

Na sceni so že več kot petdeset let

Klaus Meine je za SiriusXM glede Rock And Roll Hall Of Fame dejal: ‘Mislim, da so ravno dobro začeli v to vključevati rock skupine in heavy metal skupine in klasične rock skupine. Šele začeli so. Mislim, vsekakor, bi se počutili zelo počaščeni. To, da bi postali del Rock And Roll Hall Of Fame, bi bilo zagotovo nekaj. Mislim, da bi bili tudi naši oboževalci po vsem svetu ponosni na to. Ne nazadnje je to nekaj posebnega. In vem, da je bil tudi moj prijatelj Jon Bon Jovi. Bon Jovi so nedavno postali del tega, zato menim, da bi lahko prišlo do političnih sprememb, zdaj so začeli vključevati tudi heavy metal in klasične rock skupine. Mislim, da tega niso storili že od … nikoli. Veliko skupin je, ki bi bile ponosne, če bi postale del tega. In za nas, da smo evropska skupina, nemška skupina, bi to pomenilo celi svet.’

Tudi Matthias Jabs upa, da bodo nekega dne del Rock And Roll Hall Of Fame.  (FOTO: Špela Macuh)
Tudi Matthias Jabs upa, da bodo nekega dne del Rock And Roll Hall Of Fame. (FOTO: Špela Macuh)

Tudi kitarist Matthias Jabs je mnenja, da bi si Scorpions zaslužili vstop v Rock And Roll Hall Of Fame: ‘Še posebej, če pogledaš, kdo je že vključen, bi tudi mi spadali v to. Očitno še ni čas za to, a morda nekega dne. In seveda, nič ne bi imel proti.’

Drži dejstvo, da je del Rock And Roll Hall Of Fame postalo resnično malo heavy metal ali hard rock zasedb. Del tega so postali Black Sabbath, Metallica, AC/DC, Deep Purple, Guns N’ Roses, Van Halen in Led Zeppelin.

Eno izmed pravil, da lahko postaneš sploh del Rock Hall je, da mora miniti vsaj 25 let od izdaje prvenca, seveda pa so tu še druga merila, ki pripomorejo k vključitvi. Predvsem se sklicujejo na vpliv skupine in pomen umetnikovega prispevka k razvoju in ohranjanju rock ‘n’ rolla.

Kakorkoli, nemški hard rockerji na glasbeni sceni kraljujejo že več kot 50 let. Morda pa nekoč res postanejo del Rock And Roll Hall Of Fame.