Satriani predstavlja drugi single Faceless z novega albuma

Satriani predstavlja drugi single Faceless z novega albuma
Joe Satriani - foto: Ethan Miller, Getty Images

Joe Satriani je izdal nov singel z naslovom “Faceless” s prihajajočega albuma The Elephants of Mars.

Drugi singel z njegovega novega albuma, “Faceless”, sledi živahni pesmi “Sahara”, ki jo je Satriani izdal januarja. Album The Elephants of Mars bo izšel 8. aprila.

Potem, ko je pandemija koronavirusa leta 2020 prekinila njegovo turnejo, je kitarist svoj čas izkoristil za delo v studiu in na napisal skladb za dva nova albuma. The Elephants of Mars bo Satrianijev 19. studijski projekt in nadaljevanje albuma Shapeshifting iz leta 2020.

Kitarist se je izzval, da s svojim novim delom »postavi nov standard« za albume z instrumentalno kitaro. “Ljudem želim pokazati, da lahko album z instrumentalno kitaro vsebuje veliko več ustvarjalnih in zabavnih elementov, kot mislim, da jih ljudje trenutno uporabljajo,” je dejal Satriani v prejšnji izjavi.

“Faceless” lahko navduši poslušalce, ki se zaradi pomanjkanja osebne interakcije med pandemijo počutijo osamljenje, odklopljene od drugih ljudi. Satriani je “Faceless” opisal kot pesem, ki se ukvarja z osamljenostjo in ločitvijo.

“Gre za to, da oseba, ki želiš, da te vidi takšnega kot si v resnici, da te sploh ne prepozna,” je dejal v novi izjavi. “To je tudi komentar družbe, v kateri se ljudje resnično poznajo vedno manj in jih ločujejo razlike, namesto da bi bili združeni zaradi skupnih upanj in sanj. Solo del predstavlja resnični jaz, ki se končno osvobodi.”