Obituary zaključili nov album, vendar ga še ne bodo izdali

Obituary zaključili nov album, vendar ga še ne bodo izdali
Obituary - foto: Relapse Records / Ester Segarra

Bobnar skupine Obituary, Donald Tardy, je pred kratkim za finski Chaoszine povedal, da je skupina končala svoj novi studijski album. Hkrati pa je omenil tudi, album še ne bo kmalu izdan.

V intervjuju Tardy pravi, da skupina albuma ne bo izdala, dokler se pandemija ne umiri, da se s koncerti odpre tudi Evropa. “Edina stvar, zaradi katere so albumi za zdaj dobri — in nekateri se s tem ne bodo strinjali, zlasti oboževalci — je, da ko album izide, da ljudje o njem govorijo, da govorijo o skupini in da ko se skupina odpravi na turnejo, da se le ta lahko s tem preživlja”, pojasnjuje Tardy. “Ker nihče več ne kupuje albume tako kot pred 18 leti, ko si dejansko šel v trgovino in kupil album. Zato moramo počakati na pravo priložnost, da se zadeve sprostijo. In prva priložnost bo, ko se Evropa odpre, tako ko je odprta Amerika. Da lahko pridemo v Evropo in predstavimo album, da ga ljudje potem tudi kupijo.”

Opozoril je tudi, da čeprav lahko oboževalci poslušajo njihovo glasbo na pretočnih storitvah, kot je Spotify, skupini to ne koristi nič, ker od teh podjetij ne prejemajo licenčnin.

“Res je, da v Evropi nismo bili že štiri leta, vendar si tudi tam zaslužijo naš novi album,” nadaljuje. “Torej bomo počakali, da bodo lahko vsi po celem svetu z nami pravilno proslavili ta album, da ko bomo lahko šli na svetovno turnejo, da lahko povsod predstavimo naš novi album. Torej, fantje, potrpljenje. Počakali bomo, dokler se Evropa ne odpre.”

Kar zadeva glasbeno usmeritev samega albuma, Tardy oboževalcem zagotavlja, da je “prekleto super.”

“To je absolutno 100-odstoten Obituary, s Kenovim (Andrews) vplivom, ki je skupaj z mano napisal nekaj pesmi in dajejo veliko bolj starošolski thrash metal občutek.”