San Di Ego so se tokrat lotili Abbe

Foto: Nejc Zupančič - ZUPA

Dancing Queen‘ je hit skupine Abba, ki ga pozna in nanj pleše ves svet, nastal  je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in je doživel že veliko priredb. San Di Ego so se odločili, da disko hitu podarijo novo življenje, rock n’ roll preobrazbo – disko luč so zamenjali bobni in električne kitare, plesno opravo pa krasijo tatuji in usnje. Največji izziv jim je bil, kako večkrat slišano pop pesem preobraziti v nekaj novega, modernega, kitarskega. In uspelo jim je!

 

Na kratko o San Di Ego

San Di Ego band deluje od leta 2013, v tem času so izdali 2 plošči, 11 singlov in 8 videospotov. San Di Ego so vsekakor eden od bolj koncertno aktivnih bendov v Sloveniji.

Pravkar so uspešno zaključili 3 mesečno klubsko turnejo ob 5. obletnici delovanja, igrali so po vseh koncih Slovenije.

Sergej Škofljanec (vokal, akustična kitara, klavir), Matic Ajdič (električna kitara, spremljevalni vokal), Martin Rozman (bas kitara, spremljevalni vokal) in Jure Doles (bobni) so se po uspešni predelavi legendarnih komadov ‘Stayin Alive’, ‘ Touch me’ in ‘ Juliji’ odločili še za rockersko verzijo ‘Dancing Queen’.

Fantje si seveda ‘Dancing Queen’ predstavljajo v rockerski preobleki, takšen je tudi videospot. V njem nastopa atraktivna plesalka studia Impress, Romana F., ki bo zagotovo pritegnila številne poglede!

Skupino San Di Ego lahko ujamete na še nekaj njihovih koncertih po Sloveniji, datumi so zapisani na njihovi Facebook strani.