Samuel Blues demonstriral esenco bluesa

Samuel Blues med nastopom v kavarni Union. (FOTO: Gal Jerman)
Samuel Blues med nastopom v kavarni Union. (FOTO: Gal Jerman)
Kavarna Union vsekakor ni koncertno prizorišče, ki bi ga povezovali s težkimi blues riffi Samota Pivača – oziroma večini poznanem po njegovem ‘stage name’ – Samuela Bluesa.

Nekaj ne slišanega in nekaj močno inovativnega

Toda ta na oder pred nekaj deset kulturno razpoloženimi gosti prikoraka z največjo lahkoto in sproščenostjo. Nato pa udari ‘distortion’ njegove kitare, ki nas opozori, da prihaja nekaj novega. Nekaj ne slišanega in nekaj močno inovativnega. Brez večjih nagovorov in odvijanja od glasbe naj ta skupaj z njegovim globokim raskavim glasom odmeva po prostoru in zadene vsakega posameznika prav na svoj edinstveni način. Surova tematika njegovih besedil in ‘no bullshit’ prezenca do življenja sta dovolj zapeljivi sami po sebi.

Samuel Blues je mlad, vsestransko nadarjen umetnik. Glasbenik, ki prihaja iz okolice Jesenic z vokalom in slide kitaro nastopa sam. Preigrava avtorske pesmi, delta-blues, grunge in težje ritme. Na odru ima prezenco, z nogo pa tolče po doma narejenem glasbilu. Samuel velja za enega najbolj virtuoznih, izvirnih in nadarjenih glasbenikov v mlajših vrstah slovenske glasbene scene. Na koncertu je predstavil svoj novi album Alpska psihedelija.

‘Manka svežga zraka? gremo u hrib. Kle je nova plata, za vse vrste rib.’ 11 skladb, ki jih je v celoti posnel sam na doma izdelane inštrumente. Otožne, udarne, osebnoizpovedne in preprosto drugačne. Samuel Blues se bržkone ne bo znašel na radijskih valovih, ampak prav je tako. Njegova glasba je ‘mood’ glasba, kar pomeni, da moraš biti v razpoloženju za senzibilno glasbo, ki te kar poboža po duši. Ali pa ti vsaj da za misliti. V vsakem primer si jo zapomniš in jo delček za delčkom odneseš s seboj kamorkoli greš. Četudi stopaš po ljubljanskih ulicah, si ustvarjaš ritem in prepevaš, ob tem pa morebiti mimo tebe švigne virtuozni bluesovski genij Samuel Blues.