Same babe z novim videom ‘Pleši, pleši dekle’

Skupina Same babe (FOTO: Janez Pelko)
Skupina Same babe (FOTO: Janez Pelko)

Skupina se je po izjemno uspešnih nastopih na kultnih Izštekanih, Izštekanih 10 v Kinu Šiška, po razprodanem koncertu v Štihovi dvorani Cankarjevega doma (kjer je odigrala avtobiografski program Razgaljene Same babe) ter po gostovanjih v tujini, odpravila v zagrebški studio Kramasonik, kjer je posnela svoj četrti album ‘Vražji bend’.

O načrtih skupine Same babe

Nov album, ki bo luč dneva ugledal v prvi polovici januarja, vključuje akustično in elektrificirano muziciranje, avtorske pesmi, uglasbitve nekaterih ‘žmohtnih’ pesnikov, ter celo nekatere priredbe, ki so zaradi določenih razlogov pač povezane z zgodovino ‘Vražjega benda’.

Medtem, ko nova plošča še čaka na svojo vizualno podobo in fizično pojavnost, pa za v pokušino Same babe v javnost pošiljajo singel ‘Pleši, pleši dekle’. Gre sicer za komad kantavtorja in koncertnega gosta zasedbe Leona Matka, ki pa je spotoma postal tudi del njenega rednega repertoarja. Song govori o minljivosti vsega lepega, s tem pa tudi mladosti in seksapila, ter zato poziva k uživanju trenutka, uživanju priložnosti. Carpe diem!

Zanj pripadajoč videospot režiserke Enye Belak Gupta je bil sneman v Ljubljani in v Londonu, poleg Samih bab pa je v njem nastopila tudi portugalska femme fatale Ana Ferreira de Lima. Ana in Same babe se pogosto pojavljajo v istih kadrih, čeprav nikoli niso skupaj stali pred kamero, saj so snemali vsak v svojem mestu.

Same babe bodo nov album premierno predstavile 19. januarja ob 20. uri v Kinu Šiška. Zasedbi se bodo na odru pridružili pesnik Ervin Fritz, kantavtor in nekdanji frontman benda Na lepem prijazni Andrej Trobentar ter jazz/blues/soul pevka Maja Predatoria. Vsi so povezani tudi z nastankom albuma.

Vstopnice za koncert lahko kupite TUKAJ.