Same babe z gosti v Kinu Šiška

Skupina Same babe (FOTO: Janez Pelko)
Skupina Same babe (FOTO: Janez Pelko)

Zasedba Same babe bi letos praznovala 20. obletnico svojega prvega javnega nastopa v sloviti gostilni Pri Pavli. Odtlej so nastopili na več kot sto koncertih po Sloveniji, Hrvaški, Italiji, Češki in Slovaški, sodelovali pa so tudi na vseh večjih domačih festivalih.

Pridružili se jim bodo številni gosti

Načrtov za prihodnost je bilo veliko – nove plošče, novi nastopi, nova sodelovanja, vse pa je snoval in poganjal neustavljivi spiritus movens zasedbe Viktor Škedelj Renčelj – Viki Baba. A usoda je žal hotela drugače in Viki se je po večmesečnem boju s hudo boleznijo lani jeseni poslovil od nas. V spomin nanj so se Same babe v Kinu Šiška odločili izvesti svojevrsten koncert, kjer bodo na oder povabili številne glasbene prijatelje, s katerimi so sodelovali tekom dvajsetih let.

Tako jim bodo pri izvedbi pomagali Jani Kovačič, Leon Matek, Katarina Juvančič, Dejan Lapanja, Maja Predatoria, Matjaž Ambrož, Tomo Rihar, Dejan Pevčevič, Branko Mrak in Matic Titovšek. Nekatere skladbe bomo lahko slišali prvič, kar nekaj jih je ob spremljavi pihalne sekcije dobilo svežo glasbeno preobleko, koncert pa bo pospremila tudi izdaja novega albuma ‘Same babe in samospevci – vse živo!‘.

KDO: Same babe
KDAJ: četrtek, 9. marec 2023 ob 20. uri
KJE: Kino Šiška, Ljubljana, Slovenija
Vstopnice lahko kupita TUKAJ.