SACHER s starimi in novimi hiti napolnil zagrebški Boogaloo

Srđan Sacher (FOTO: Goran Berović)
Srđan Sacher (FOTO: Goran Berović)

Srđan Sacher  je nastopil na dolgo pričakovanem prvem koncertu v dodobra zapolnjenem prostoru Boogaloo-ja v Zagrebu in z novim bendom SACHER potrdil, da ne živi od stare slave!

Slišali smo lahko številne nove in stare hite

Če lahko sodimo po atmosferi v Booglaoo-ju, se stari čarodej, Srđan Sacher vrača na najboljši možni način. Koncertna promocija novega hvaljenega albuma ‘Biser, ambra, jantar’, je bila začinjena tudi s številnimi starejšimi hiti, ki jih je z novim bendom SACHER odigral v popolnoma novih, rockerskih aranžmajih in ovacije občinstva so potrdile, da so stari hiti v novi glasbeni preobleki, poleg novih skladb iz albuma, več kot dobrodošli.

Sacher (FOTO: Goran Berović)
Sacher (FOTO: Goran Berović)

Koncert so otvorili s prvim singlom ‘Mene nisi nikad volila’, ob dveh skladbah iz novega albuma “Biser, ambra, jantar” – ‘Repete’ in ‘Gizdava’. Sledilo je nekaj hitov iz časa Haustorja in Vještic, na repertoarju pa so se našle 60-65, Bez tišine, Zlato, Neobičan dan, Radnička klasa, Treći svijet. Iz novega albuma smo imeli priložnost slišati tudi aktualni single ‘Vrijeme stalo’,ki je pred samim koncertom dobil svojo vizualizacijo. Konec koncerta so simbolično obeležili s skladbo ‘Samo ljubav’, saj drugega ob takšni glasbi in publiki, po besedah Sacher, ne potrebujejo.

Super smo igrali in ni me presenetilo, saj se je že na vajah videlo, da bomo dober bend. Seveda mi je v čast, da sem dobil priložnost, da oder delim z meni dragimi osebami, ki so sodelovali tudi pri nastajanju albuma. Pa tudi lepo je bilo videti mlade punce v publiki kako pojejo naše pesmi. – SACHER

Koncertu so se pridružili števlini glasbeni gosti – Damir Prica na saksofonu, tolkalist Hrvoje Rupčić, Robert Lovrić na piščalih, producent albuma Zvonimir Dusper-Dus, kot posebno presenečenje večera pa se je med publiko skril akademski zbor hrvaške Filozofske fakultete Concordia Discors, ki je na presenečenje celotne dvorane, začel pod odrom peti ‘Totalno drukčiji od drugih’, kjer se jim je pridružila publika, ki je atmosfero koncerta pripeljala do samega vrhunca.

Še smo pod vtisi. Hvala vam, bili ste odlična publika! Hvala tudi našim gostom – Robertu Lovriću, Damirju Prici Capriju, Hrvoju Rupčiću in Zvonimiru Dusperu! Hvala Akademskemu zboru Concordia Discors za vokalno podporo. Davorinu Iliću za odličen zvok. Rad Vas ‘ma Sacher! – SACHER

Po besedah portala Ravno do dna je bend Sacher s tem koncertom opravil najpomembnejši test, saj ’tisto, kar smo imeli priložnost videti in slišati nam daje slutiti, da smo na začetku novega, velikega poglavja enega najbolj nadarjenih in najbolj osebnih skladateljev, kar smo jih kdaj imeli’.