S koncerti.net aprila na Thirty Seconds to Mars v Bologno

Skupina 30 seconds to Mars
Skupina 30 seconds to Mars

Thirty Seconds to Mars prihajajo, da zažgejo odre evropskih stadionov in obnorijo svoje oboževalce!

 

Spektakel, ki ga nikakor ne smete zamuditi

Brezkompromisni Jared Leto, njegov brat Shannon Leto in Tomo Miličević so skupaj ustvarili glasbeni imperij, ki jim bi ga zavidal vsak obetajoč indie bend. Po več milijonskih nakladah albumov, katerih poslušalci so tako mladi kot stari, se vračajo k elementom grunga in progresivnega rocka. Vračajo pa se tudi blizu nas, kjer jih bomo lahko občudovali v vsej njihovi slavi.

Po napornem obdobju ustvarjanja drugega platinastega albuma ‘Beautiful Lie‘ je skupina leta 2005 prejela široko priznanje in začeli so potovati po celem svetu. Odigrali so vse večje mednarodne festivale in odpirali koncerte za Linkin Park. Vse je bilo nared za tretji studijski album z naslovom ‘This Is Wars‘. Z naslednjo turnejo pa so si prislužili tudi svetovni rekord za najdaljšo koncertno turnejo rock benda! Svoje električne kitare so na elektriko priklopili za kar 309 predstav.

Če temu dodamo še zgoščenko iz leta 2013 ‘Love, Lust, Faith and Dreams’, potem imamo vse, kar potrebujemo za zabavo v polnem naletu. Fantov vsekakor ni strah preizkušanja mej svojih zmožnosti, njihovi koncerti pa so iz leta v leto le še bolj veličastni in grandiozni. Spektakel, ki ga nikakor ne smete zamuditi!

 

Kratka zgodovina skupine

17. marec 2018 bodo nastopili v Bologni. (FOTO: YouTube)
17. marec 2018 bodo nastopili v Bologni. (FOTO: YouTube)

Začetki skupine segajo v leto 1998. Osnovala sta jo brata Jared in Shannon Leto. Prvi je prevzel kitaro in vokal, medtem ko je Shannon svoje mesto našel za bobni. Nato se jima je priključil še še basist Matt Wachter, ki pa je skupino leta 2007 iz osebnih razlogov zapustil. Nadomestil ga je Tomo Miličević. Hrvat, rojen v Sarajevu, je prerodil skupino in njihov pogled je bil usmerjen samo še naprej.

Skupina je znana tudi po tem, da ima ulično ekipo oboževalcev imenovano Echelon, s katero so zelo interaktivni, tako med koncerti, kot tudi preko različnih družbenih medijev. Ena izmed posebnosti skupine je njihova povezanost z oboževalci. Ti so tudi pripomogli k ustvarjanju albuma ‘This Is War‘ Posnetki ploskanja, topotanja z nogami in podobno. Gledalci nastopov so posneli, fantje so uporabili. Nastali so posrečeni videospoti, ki so izjemen prikaz samega bistva glasbe, ki združuje in povezuje.

KDAJ: 17. marec 2018, 20:00
KJE: Unipol Arena, Bologna
Aranžma na koncert lahko naročite TUKAJ.