Gogol Bordello se junija vračajo v Slovneijo!

Skupina Gogol Bordello se 2. junija 2018 vrača v Slovenijo!
Skupina Gogol Bordello se 2. junija 2018 vrača v Slovenijo!

Trubadurji svobode in strasti, križarji v boju proti amerikanizaciji in plehkosti globalizirane pop kulture, znova prihajajo v Slovenijo! Z energičnim nastopom vas bodo Gogol Bordello dvignili v soboto, 2. junija 2018 na Ukmarjevem trgu v Kopru!

 

Na kratko o Gogol Bordello

Skupina Gogol Bordello
Skupina Gogol Bordello

Prihajajo s prvovrstnim šovom, prepoznavno kombinacijo vrhunskega muziciranja in teatralnega nastopaštva.

Karavana glasbenikov, ki po svetovnih odrih nastopa že leta 1999, navdušuje z inovativno mešanico romske in vzhodnoevropske melodike. Punkovskim, dub in kabaret aranžmajem s primesmi klezmerja, reggaeja, skaja dodajajo raznolikost z zvokom harmonike, violine in mešanice jezikov.

V zadnjih letih so bili razglašeni za »najbolj vroč svetovni band iz New Yorka« (revija Billboard) in za »najbolj divjo živo skupino« (revija Rolling Stone). Nastopili so na največjih ameriških in evropskih festivalih (Coachella, Lollapalooza, Bonnaroo, Roskilde, Rock am Ring, Reading and Leeds), na turneje pa so se podali s skupinami kot so Primus, Flogging Molly in Cake. Svetovno pojavnost pa so dosegli tudi z nastopom z Madonno na London Live Earth koncertu leta 2007, kjer so skupaj zaigrali skladbo ‘La Isla Bonita’ in v njenem filmu ‘Filth And Wisdom’.

O njihovem pomenu gotovo pričajo nastopi na tv oddajah, kot so Jimmy Kimmel Live, Late Night Show z Davidom Lettermanom, Henry Rollins Show in Late Night s Conanom O’Brienom.