Rudi Bučar napovedal nov album ‘Šentiment’

Rudi Bučar
Rudi Bučar

Folk rock glasbenik in poustvarjalec istrske glasbene kulturne dediščine Rudi Bučar je tik pred izidom svojega novega, petega albuma ‘Šentiment’.

 

Rudi Bučar napovedal nov studijski album

Moči je združil s pevko Leo Sirk.
Moči je združil s pevko Leo Sirk.

Na prihajajočem albumu bo tudi nov single – akustična folk balada ‘Ostala bova tu’, ki jo je Rudi posnel z Leo Sirk.

Skladbo ‘Ostala bova tu’ je Rudi Bučar spisal že pred časom. Sprva je ni nameraval posneti in odpeti sam, a mu je nežna in krhka balada ostala v srcu in v predalu, čakajoč na neke druge čase.

Demo posnetek skladbe je odpela Lea Sirk in Rudi je že takrat čutil, da želi skladbo predrugačiti in izvedbo deliti z Leo. Tako jo je rahlo predelal v duet, v katerem je v ospredju prav Lein vokal.

Poleg Rudija Bučarja in Lee Sirk, ki sta skladbo odpela, v njej lahko slišite tudi dvanajststrunko, ki jo je odigral Robert Pikl.

Album bo izšel 22. novembra

Istrski trubadur Rudi Bučar že skoraj dve desetletji bogati slovenski glasbeni prostor in ohranja ter plemeniti istrsko kulturno dediščino.

Že vse od njegovih glasbenih začetkov je istrsko glasbeno izročilo pomemben del njegovega ustvarjanja in izražanja.

Rudi Bučar na koncertih navdušuje. (FOTO: Marko ALPNER)
Rudi Bučar na koncertih navdušuje. (FOTO: Marko ALPNER)

Njegove dneve polni tudi ‘zbiranje’ istrskih glasbenih napevov in rezultat so hkrati tudi z njimi navdahnjene avtorske skladbe.

Po njegovih samostojnih albumih ‘Kapot’‘Kambiament’‘Rudi in Istrabend’ in ‘Konəc’ bo Rudi prihodnji teden izdal novi, že peti, studijski izdelek, ‘Šentiment’.

Barvit, stilsko raznolik in čustveno močan album prinaša nekaj Rudijevih že poznanih skladb (‘Greva naprej’‘Tisti ljudje’‘Šaltinka’‘Samo ti’ in ‘Sen znala jest’), nekaj novih avtorskih in nekaj prirejenih istrskih skladb, žanrsko pa se Rudi na albumu mojstrsko sprehaja in prehaja med folkometnomrockom vse do zborovske glasbe.

Album ‘Šentiment’ je Rudi Bučar posnel s svojim Istrabendom (Janez DovčGoran Krmac in Gaber Radojević) in mnogimi gostujočimi glasbeniki (Lea SirkRobert PiklBoštjan Gombač …), na albumu je tudi nekaj skritih sladkorčkov.

 

Koncert v Drami že razprodan

Koncert v Drami je že razprodan. (FOTO: Atelje Postojna)
Koncert v Drami je že razprodan. (FOTO: Atelje Postojna)

Rudija Bučarja polno zaposlujejo tudi koncerti.

Za njim je uspešna koncertna sezona, ki pa še zdaleč ni zaključena. V nedeljo, 19.11., bo nastopil na velikem odru ljubljanske Drame, kjer bo z Istrabendom in gosti Boštjanom Gombačem (kositrna piščal) ter Maroltovkami (pevke Akademske folklorne skupine France Marolt) predstavil tudi nekaj skladb iz prihajajočega albuma ‘Šentiment’.

Koncert je Rudi Bučar razprodal že v oktobru, kmalu po njegovi najavi.