ROK APOTEKA: ‘Retro rock in sodobna produkcija’

Foto: Rok Apoteka, promo
Foto: Rok Apoteka, promo
Novosadski rockerji Rok Apoteka bi morali lani izdati svoj prvenec Kisobran za snove, a so jim trenutne svetovne razmere nekoliko prekrižale načrte. Zasedba je pred kratkim izdala singel ‘Zemlja,’ kjer se jim je pridružil tudi veteran Zlatko Karavla (Griva). Kakšni so njihovi načrti za prihodnost in kaj počnejo v vmesnem času, nam je zaupal bandov pevec in kitarist Ivan Bošnjaković.

ROCKER.SI: Kdo ste in iz kje prihajate?

IVAN BOŠNJAKOVIĆ: Smo novosadski band Rok Apoteka.  Čeprav naše korenine segajo v devetdeseta, smo imeli vmes dolgo pavzo. V trenutni postavi nastopamo 2 leti in v tem času smo naredili nekaj, kar lahko brez težav imenujemo malo čudo. Posneli 15 skladb, naredili 5 spotov in prišli na vrh več srbskih lestvic. Aktivni smo bili tudi na Hrvaškem, kjer smo odigrali več kot 40 koncertov.

ROCKER.SI: Pred kratkim ste izdali singel ‘Zemlja,’ kjer se vam je pridružil tudi legendarni Zlatko Karavla, pevec zasedbe Griva. Lahko kaj več o tem? Kako je prišlo do sodelovanja? Kaj za vas pomeni band Griva?

IVAN BOŠNJAKOVIĆ: Kar se tiče Grive, pripadamo precej mlajši generaciji, kar pa ne pomeni, da ne spoštujemo njihove zapuščine. Prepričani smo, da je glasba iz njihovih zlatih let daleč najbolj iskrena. Poleg tega je imela tudi velik vpliv tudi na naše ustvarjanje.

Kar se tiče mene, lahko rečem, da sem odrastel z Grivo. Ko sem se pred 20 leti preselil v Novi Sad, sem poznal le nekaj stvari o mestu. Ena od njih je bila Griva. Ne tako dolgo nazaj sem spoznal Zlatka, ki sem ga pred nekaj meseci prosil, naj naredi pesem in jo zapoje z nami. Zlatko je prošnjo z veseljem sprejel in nastala je ‘Zemlja.’ Lahko rečem, da smo z veseljem sodelovali s človekom njegovega kova. Gre za odličnega človeka in čistega profesionalca.

Skladbe Grive izvajamo tudi v živo. Na vsakem nastopu – odzivi so odlični. ‘Devojka biserne kose,’ ‘Vojvodino, Vojvodino sto si tako ravna’ in tako dalje.

ROCKER.SI: Kmalu se nam obeta tudi izid prvenca Kisobran za snove. Koliko skladb bo vseboval?

IVAN BOŠNJAKOVIĆ: Plošča Kisobran za snove je bila dokončana pred letom dni in bi morala iziti spomladi, kar pa se zaradi aktualne pandemije žal ni zgodilo. Album bo vseboval 9 skladb, ki bi jih lahko opisal kot retro rock, podprt s sodobno produkcijo. Nepozabni refreni, dobri riffi, čudovite balade … odlična zadeva. Vse skladbe so avtorske in pokrivajo teme, kot so ljubezen, življenje, sanje, motoristi in naše mesto. Vabljeni k obisku našega YouTube kanala. Točen datum izida bo sporočen naknadno, saj je vse odvisno od založbe PGP RTS, pri kateri bo izšel album.

ROCKER.SI: Kako drugače preživljate te “koronske” čase? Ali se nam obeta kakšen internetni koncert?

IVAN BOŠNJAKOVIĆ: Koncertni predah izkoriščamo za stvari, za katere običajno nimamo časa. V mislih imam predvsem pripravo drugega albuma, na katerem bomo imeli zelo zanimivo gostjo. ‘Zemlja’ bo ena izmed desetih skladb, ki se bodo pojavile na njem.

Internetnega koncerta trenutno še ni v načrtu. A če se trenutne razmere ne bodo spremenile še nekaj časa, se bomo morda lotili tudi tega.

ROCKER.SI: Imaš še kakšno zaključno misel?

IVAN BOŠNJAKOVIĆ: Zelo si želimo, da bi nastopili v Sloveniji. Ko se bo pandemija končala, vsekakor pričakujemo vabilo (smeh).

Poslušajte naše pesmi, varujte Zemljo in ostanite zdravi.

Alisa, Vivi, Emil, Danijela in Ivan vam pošiljam lepe pozdrave iz Novega Sada!