Rob Halford naklonjen sodelovanju z Nergalom (Behemoth)

FOTO: Janez Pelko

Pevec Judas Priest Rob Halford je potrdil, da se bo sodelovanje s frontmanom poljskih Behemoth Nergalom zgodilo.

Dejstvo, da si Halford že dolgo želi posneti black metal album, ni nobena skrivnost. Kajti slednji je že leta 2006 stopil v stik z norveškim glasbenikom Ihsahnom, pevcem black metalcev Emperor. Napisano očitno še zmeraj ostaja aktualno, saj je Rob pred kratkim dejal, da je v preteklosti spoznal tudi Nergala, in mu povedal, da ima rad njegovo glasbo in da ga zanima morebitno sodelovanje.

Halford je v novem intervjuju z Elliottom Fullamom (Little Punk People) povedal:

Nergala imam zelo rad. Tako srdit je. Tako je v svojem svetu, kar resnično občudujem pri vsakem glasbeniku, ki ima takšen pristop. Gre za je nekaj [sodelovanje], kar je vedno tam. Na seznamu stvari, ki jih želim narediti, preden umrem, če ga želite tako imenovati. Sodelovanje se bo vsekakor zgodilo. Kot pevec sem vedno občudoval Nergalove nastope, sploh njegovo uporabo glasu.

Rob Halford je pred kratkim tudi potrdil, da pripravlja novo samostojno studijsko ploščo. Šlo naj bi za izdelek, s katerim se bo preizkusil v bluesu. Izdelek bo nastal ob pomoči iste ekipe, s katero je slednji izdal svoj božični album Celestial (2019)Rob Halford je za Paltrocast With Darren Paltrowitz povedal (povzeto):

Izdelava blues albuma se je začela. Plošča nastaja ob pomoči mojega brata Nigela, nečaka Alexa (sin basista Iana Hilla) in ostale ekipe, ki je sodelovala pri nastanku lanskega božičnega albuma. Pri izdelavi zadnjega smo se zelo zabavali, saj gre za talentirano druščino. Kar pa se tiče bluesa samega, gre za nekaj, kar me spremlja že zelo dolgo časa, gre za del rock ‘n’ rolla. Plošča nastaja, vendar brez konkretnega načrta.

Rob Halford je 29. septembra izdal svojo avtobiografijo Confess. Poleg vsega naj bi Judas Priest delali tudi na novi plošči, ki bo nasledila Firepower (2018)Band bi se moral letos ustaviti tudi v ljubljanskih Stožicah, vendar je bil nastop prestavljen.