Rob Halford (Judas Priest) pripravlja novo solo ploščo

Rob Halford (FOTO: Janez PELKO)
Rob Halford (FOTO: Janez PELKO)

Rob Halford (Judas Priest) je potrdil, da pripravlja novo samostojno studijsko ploščo. Še več, šlo naj bi za izdelek, s katerim se bo Rob preizkusil na drugačnem terenu, in sicer bluesu. Izdelek bo nastal ob pomoči iste ekipe, s katero je Halford lani izdal svoj božični album Celestial. Rob Halford je za Paltrocast With Darren Paltrowitz povedal (povzeto):

Izdelava blues albuma se je začela. Plošča nastaja ob pomoči mojega brata Nigela, nečaka Alexa (sin basista Iana Hilla) in ostale ekipe, ki je sodelovala pri nastanku lanskega božičnega albuma. Pri izdelavi zadnjega smo se zelo zabavali, saj gre za talentirano druščino. Kar pa se tiče bluesa samega, gre za nekaj, kar me spremlja že zelo dolgo časa, gre za del rock ‘n’ rolla. Plošča nastaja, vendar brez konkretnega načrta.

Rob Halford bo 29. septembra izdal svojo avtobiografijo Confess, ki bo izšla pri Hachette Books (prednaročila). V Poleg vsega naj bi Judas Priest delali tudi na novi plošči, ki bo nasledila Firepower (2018)Band bi se moral letos ustaviti tudi v ljubljanskih Stožicah, vendar je bil nastop prestavljen na naslednje leto.