Rob Halford (Judas Priest) bi sodeloval s frontmanom skupine Ghost

Rob Halford
Rob Halford

Pevec zasedbe Judas Priest Rob Halford je nedavno presenetil s svojo izjavo, v kateri je dejal, da načrtuje sodelovanje s frontmanom zasedbe Ghost Tobiasom Forgeom.

 

Sodeloval bi tudi z drugimi

V intervjuju za Phoenix New Times je namreč Halford razkril, da je razpravljal o delu skupaj s frontmanom zasedbe Ghost.

Rob Halford je dejal: ‘Bil sem v garderobi skupaj s Tobiasom iz Ghost in pogovarjala sva se o priložnostih za sodelovanje. Za glasbenike je zabavno, da stopimo v svet drug drugega. Je kot različna nogometna ekipa – ista igra, ampak različni igralci. Zelo sem radoveden, da vidim, kam se lahko prilega moj glas.’

Sicer pa je že na začetku tega leta Halford razkril, da je razpravljal o sodelovanju z ustanoviteljem skupine Emperor. Skupaj naj bi ustvarila black metal projekt.

Prav tako je kitarist upokojene zasedbe Black Sabbath Tony Iommi potrdil, da se je dogovarjal s Halfordom o tem, da bi združila moči: ‘O tem govoriva že leta. Ko bo pravi čas, bi bilo lepo, če bi napisala skladbo ali dve, ali pa karkoli drugega. Rad bi to naredil. Lepo je delati z ljudmi, ki jih spoštuješ in imaš rad.’

Judas Priest pa so sicer zadnje čase precej zasedeni s promocijsko turnejo osemnajstega studijskega albuma ‘Firepower‘. Fantje se bodo ustavili tudi pri nas, in sicer na festivalu MetalDays, ki bo letos potekal od 22. do 28. julija 2018 v Tolminu.