Rob Halford je razložil kaj pomeni ogromen bik na odru

Rob Halford je razložil kaj pomeni ogromen bik na odru
Foto: YouTube - Eric Somer

Turneja 50 Heavy Metal Years skupine Judas Priest je končno v akciji, potem ko je bila zaradi pandemije COVID-19 prestavljena.

Rob Halford je v nedavnem intervjuju nekaj povedal o njihovi trenutni oderski postavitvi, ki vključuje tudi velikanskega napihljivega bika. “Judas Priest smo zasloveli ne le po naši glasbi, ampak tudi po predstavi, spektaklu, ki ga pripravljamo že desetletja,” je za LifeMinute povedal frontman. “Vstavimo vam neizbrisljiv metalski spomin. Ko ste enkrat videli koncert Judas Priest, to živi in ostane v vašem srcu in vaših mislih za vedno. Zato je to priložnost, da resnično počnemo vse stvari, vendar na novi dimenziji. Ustvarili smo res kul postavitev – je kot tovarna. ”

The Metal God je omenil, da je kraj, kjer je odraščal s soigralci, obdan z jeklarnami in tovarnami železa – “kjer je »metal« narejen”, kot je rekel. “In s tem se obkrožamo. Imamo spektakularno svetlobno predstavo, na katero smo vedno dajali poudarek, odlične stvari, ki se dogajajo na video zaslonih, kaj nosimo,” je nadaljeval.

En najbolj značilen detajl na njihovih trenutnih koncertih je velikanski napihljiv bik, za katerega Halford priznava, da zaseda približno polovico odra. “Birmingham, od koder smo, slovi po ringu z biki,  ki so jih tam prodajali. So nekako sinonim na to. In ljudje na koncertih so kot: ‘O moj bog! Ali je to resnično?'”

Poleg tega je Halford njihovo setlisto primerjal s “časovnim strojem”, saj vsebije njihovo diskografijo vse od njihovega prvenca Rocka Rolla leta 1974.