Gibonni z novim singlom in spotom za Lažu fotografije

Gibonni z novim singlom in spotom za Lažu fotografije
Foto: MoreMagnets

Minilo je že šest mesecev od izida singla Kiša, na Hrvaškem ter tudi v Sloveniji je skladba postala ena najbolj predvajanih na radijskih postajah. Gibonni danes objavlja nov singel, ki ga najdemo na aktualnem EP-ju ‘U po’ure’.

Govorimo o pesmi ‘Lažu fotografije’, ki je sodeč po odzivih občinstva in glasbene stroke, ena izmed bolj izstopajočih pesmi na albumu, ter prva izbira za naslednico super hita – ‘Kiša’. Pesem je nastala na Korčuli in je tudi ena najljubših avtorjevih skladb na albumu, pri nastajanju pesmi so se Gibonniju v studiu pridružili priznani instrumentalisti, jazz pianist Matija Dedić in kitarist Yogi Lonich ter Simfonični orkester HRT.

Novi singel je dobil tudi spremljevalni videospot, ki je nastal po Gibonnijevi ideji, spot pa je režiral Filip Filković Philatz, ki je z Gibom že sodeloval na nekaj projektih.

‘Lažu fotografije’ je ena od tistih pesmi, ki vsaj za trenutek, zaustavi svet okoli vas,  k pesmi pa se boste vedno znova vračali, ter jo poslušali vedno znova in znova, pri vsakem ponovnem poslušanju pa boste v pesmi (ter vi videospotu), slišali nov detajl, instrumentalno miniaturo, videli novo sliko ali stih.

Album ‘U’ po’ure’ lahko slišite na vseh digitalnih pretočnih platformah, poleg CD-ja, ki je že na voljo v bolje založenih glasbenih trgovinah ter na shop.dallas.si, pa bo izšel tudi EP, ki bo izšel v vinilni obliki.

Ustvarjalci videospota Lažu fotografije

Režiser: Filip Filković Philatz / producentka: Renata Lučić / produkcija: More-Magnets / Izvršna producentka: Zlata Cetina Terzić / Direktor fotografije: Toni Renaud / kostumografija: Mirna Mihoković / Makeup: Tena Bašić Editing / Post: Filip Filković Philatz /Additional post: Chroma studio / posebna zahvala: Tanja Asanović