Ritem mladosti razkriva še en band

Skupina Zablujena generacija

Potem ko so navijači Dubioze Kolektiva in skupine S.A.R.S. razgrabili karte za parter, počasi pa bo razpordan tudi zeleni ring, so organizatorji razkrili, da prihaja na spopad regionalnih velikanov tudi Zablujena generacija.

Zablujena generacija bo poskrbela za noro vzdušje

Idrijski punk-rockerji, ki so svoj zvok zgradili na izročilu Sex Pistols, Ramones in velikem odmerku legendarnih Kuzel, se bodo na Ritmu pripravili na praznovanje 25-letnice delovanja naslednje leto. Zablujena generacija, ki že od sredine 90. let slovi po močnih kitarskih šusih, dobre zgodbe piše tudi s potovalno agencijo za mlade Collegium Mondial Travel ter Hitradiem Anteno, ne potrebuje posebne predstavitve, če pa po kakšnem naključju res ne poznate njihove muzike, skočite na YouTube in si zavrtite hite, kot so Superboy, Pozitiv vabrejšan, Moja mala, Patricija, Sonce nabija, Upornik brez razloga, Pobegli vlak …

Tudi letos bo Ritem mladosti zelo pester.
Tudi letos bo Ritem mladosti zelo pester.

Glavna atrakcija letošnjega Ritem mladosti pa bo seveda Soundclash S.A.R.S.-a in DUBIOZE KOLEKTIVA, ki se bosta za naklonjenost občinstva 14. decembra v Stožicah spopadla na dveh odrih – vsak na svojem koncu dvorane.

Liderji nove srbske scene, S.A.R.S., bodo s hiti Lutko, Buđav lebac in Perspektiva v prednosti, saj so se s Stožicami spoznali že lani, iskrice med Žaretom, Ivano, bendom  in tisoči razgretih navijačev pod odrom pa so preskakovale kot po tekočem traku. A tokrat jim bo nasproti stal veliki DUBIOZA KOLEKTIV, bosanski bend, ki se je kot visokooktanska ska-punk-reagge-rock atrakcija postavil tudi na svetovni zemljevid. Avtorji hitov, kot so Kažu, Kukuz, Himna generacije in Blam Blam, osvajajo svet z izjemno energijo, lucidnimi besedili in odrskim nastopom, ki premakne tudi slona.