Ritem mladosti 2022: Prodanih že 70% vstopnic

Štiri leta po epskem Soundclashu v Stožicah se DUBIOZA KOLEKTIV končno vrača v Ljubljano! Enega najbolj priljubljenih bendov iz regije, ki je kot originalna zafrkantsko-angažirana balkanska avantgarda že zdavnaj prerasel v svetovni fenomen, bo spet gostil Ritem mladosti. – Ta se je medtem povečal še za eno areno, ki jo bo zasedel dvojec ROOTS IN SESSION, občinstvo pa bo za Dubiozo ogrel LENI KRAVAC.

Vstopnice gredo za med, zato pohitite

Mesec in pol pred izvedbo je že jasno, da bo Ritem Mladosti 2022 eden od glasbenih dogodkov jeseni, ki ga ne gre zamuditi. Vstopnice so že vse od prve najave, da se v Ljubljano po dolgih letih vrača Dubioza Kolektiv, med Top 10 prodajanimi na Eventimu, tako da bo v petek 21. oktobra v ljubljanski dvorani L56 – Litostroj, z njimi zapela večtisočglava množica.

Za še večji Ritem mladosti in razbremenitev glavne dvorane so organizatorji prizorišče razširili z dodatno Areno 2 v atriju, ki jo bosta razgibala nepopravljiva šaljivca ter prekaljena mojstra vsega, kar diši po Jamajki, selektorja Pier in Fu aka ROOTS IN SESSION. V njunem sound systemu pričakujte izbrani dub, reggae, break, drum & bass, dubstep in drugo boke zibajočo muziko pa tudi kup avtorskih sladkorčkov in editov, s katerimi redno polnita plesišča in radijski eter.

Razkrita pa je tudi že prva podpora na glavnem odru: LENI KRAVAC je alter turbo-folk bend, ki meša vse. Vse! Od drum ‘n’ bassa do jazza in funka, do popa, rocka in hiphopa – s strastjo in močjo balkanskega temperamenta. So bend za žur, ki vrže publiko v luft! Projekt se je leta 2011 rodil kot DJ act in prerasel v 7-članski bend, ki nastopa po vsej Evropi.

DUBIOZA KOLEKTIV – najpopularnejši bosanski bend, ‘u svijetu pa i šire’, če si sposodimo nadrealistični vokabular, je pred kratkim izdal album Agrikultura, nov desant na slovensko prestolnico pa bo izvedel po izdatni poletni koncertno-festivalski turneji. Visokooktanska dub-ska-punk-reggae-rock atrakcija, ki se je na regionalni in svetovni glasbeni zemljevid postavila s hiti, kot so ‘Kažu’, ‘Kukuz’,’ Himna generacije’, ‘Rijaliti’, ‘No Escape (from Balkan)’, ‘Blam Blam’ in ‘U.S.A.’, osvaja občinstvo z izjemno energijo, lucidnimi besedili in odrskim nastopom, ki premakne tudi slona. In čas je, da po štirih letih končno spet premaknejo tudi Ljubljano!

PRODANIH 72% KART – ŠE ENA ARENA – ŠE VEČ MUZIKE
Vstopnice prodajata www.EVENTIM.si in PETROL

Organizator Ritma mladosti je agencija Collegium Mondial Travel, producent in partner najboljših glasbenih, družabnih in zabavnih doživetij v Sloveniji in širši regiji. Ob originalnih produkcijah Siddharta x BFM, Dan D x Mi2 ter Dubioza kolektiv vs S.A.R.S. in številnih domačih glasbenikih je Ritem mladosti že gostil tudi svetovne zvezdnike, kot so John Martin, Alle Farben, DJ Antoine, September, Agnes, RIO, Peter Bič Project, Steve Edwards, Filatov & Karas, The Shapeshifters, Umek in mnogi drugi.