RICKY WARWICK: When Life Was Hard & Fast (2021)

Pevec duhovnih naslednikov Thin Lizzy, Black Star Riders (občasno tudi kot Thin Lizzy), Ricy Warwick bo v petek izdal svoj peti samostojni studijski album. Produkcija plošče, ki bo nasledila When Patsy Cline Was Crazy (And Guy Mitchell Sang the Blues)/Hearts on Trees (2016), je delo Keitha Nelsona (ex-Buckcherry), ki skupaj z Warwickom soustvaril večino skladb. Album bo izšel pri Nuclear Blast Records (nakup).

Pregled skladb

11 skladb dolga plošča predstavlja zanimivo mešanico avtorjeve samorefleksije in spremljanja stvari, ki ga obdajajo. Pa nas si bo to zavedanje minljivosti naših življenj (‘When Life Was Hard And Fast’). Opominjanje na to, da so razmerja, kjer je ljubezen enosmerna zgolj zapravljanje časa (‘You Don’t Love Me’). Izpostavljanje tegob vojnih veteranov, za katere sistem ni poskrbel tako, kot bi se spodobilo (‘Never Corner A Rat’), odvisniški pekel (‘I Don’t Feel At Home’), družina (‘Time Don’t Seem To Matter’) ali kaj drugega. Poleg tega so tukaj tudi gosti, ki so se Rickyju pridružili pri ustvarjanju albuma; Andy Taylor (Duran Duran & Power Station) Luke Morley (Thunder), Joe Elliott (Def Leppard), Dizzy Reed (Guns N’ Roses) in hčerka Pepper, če lahko naštejem nekaj imen.

Warwickov novi album ne predstavlja izdelka, ki bi odprl novo poglavje v glasbenikovi zgodovini. A je ta kljub vreden pozornosti. Morda bi bil lahko le krajši, saj plošča navkljub svojemu vzpodbudnemu začetku večkrat večkrat zadane ob čiri, ki po nepotrebnem zavirajo njene vrnitve v pravo smer. Nekaj se je prav tako zgodilo s produkcijo …

Ocena: 3/5

Seznam skladb

 1. When Life Was Hard And Fast
 2. You Don’t Love Me
 3. I’d Rather Be Hit
 4. Gunslinger
 5. Never Corner A Rat
 6. Time Don’t Seem To Matter
 7. Fighting Heart
 8. I Don’t Feel At Home
 9. Still Alive
 10. Clown Of Misery
 11. Your My Rock ‘n Roll