Repetitor se julija vračajo v Ljubljano

Skupina Repetitor
Skupina Repetitor

Nabrita beograjska garažna post-punk trojka Repetitor se v četrtek, 5. julija 2018, vrača v Ljubljano. Za enkratno popotnico v festivalsko sezono bodo poskrbeli s koncertom pod milim julijskim nebom Letnega vrta Gala hale na Metelkovi.

Kot predskupina v goste prihaja zagrebška indie / folk punk zaseba Seine, ki je v minulem letu z albumom ‘Sno Sna‘ zaznamovala lestvice presežnih izdaj iz območja Balkana. Silovit in čuten pozdrav visokemu poletju na eni najlepših ‘open air’ lokacij v prestolnici!

O nastopajočih

5. julija bodo imeli koncert v naši prestolnici.
5. julija bodo imeli koncert v naši prestolnici.

Repetitor  (Beograd, Srbija)
Srbski garažni rock / post-punk trio je nedvomno eden najzanimivejših in najprodornejših mladih bendov iz Balkanskega polotoka. S svojima dvema ploščama ‘Sve što vidim je prvi put‘ (Odličan Hrčak, 2008) in ‘Dobrodošli na okean‘ (Moonlee Records, 2012) so se Repetitor hitro zavihteli na vrhove lestvic, bili deležni izrazito pozitivnih kritik, s številnimi energetsko nabitimi koncerti, ki so nedvomno eno najmočnejših orožij skupine, pa tudi hitro širili svojo bazo oboževalcev. Repetitor so odigrali nešteto koncertov širom Balkana, izvedli več evropskih turnej in nastopili na festivalih širom Evrope (Sziget, Exit, Pohoda, Rock For People, Loftas, Europavox, INmusic, Stereoleto…), ter celo vse do Rusije in Kitajske. V oktobru 2016 diskografsko udarijo še tretjič z albumom ‘Gde ćeš‘ (Moonlee Records, 2016), s katerim zabetonirajo status najbolj vročega balkanskega benda zadnjega desetletja.

Seine  (Zagreb, Hrvaška)
Projekt je 2007 leta ustanovil Ivan Ščapec, zaslužene pozornosti pa je bil deležen šele leta 2015 po razpadu njegove izvorne zasedbe Vlasta Popić. Iz kantavtorskega projekta se je Seine kmalu razvil v polnokrven band z bobni, basom in kitaro. Po nastopu na festivalu MENT Ljubljana 2017 je zasedba združila moči z Moonlee Records, sad sodelovanja pa je odlični prvenec ‘Sno Sna‘, ki ga zaznamujejo zasanjano brenkanje Ivanove akustične kitare, psihoaktivne bas linije in minimalistično, toda vselej udarno bobnanje, prepleteni v zgodbo o ljubezni in hrepenenju. Naša ušesa in srca prebada Ivanova unikatna barva glasu s samosvojim, ženstvenim karakterjem, ki spominja na zasedbo Cigarettes After Sex, patos vokalne artikulacije asociira tudi na emo pionirje Sunny Day Real Estate. Vendar se esenca njihove glasbene ekspresije skriva v zvenu akustične kitare in introspektivnemu, pogosto melanholičen duh sredine devetdesetih let minulega stoletja. Glasbo Seine lahko zaužijete kot zgodbo punkerja v preobleki folk albuma ali pa kot čuten folk album prežet z duhom punka.

KDO: Repetitor in Seine
KDAJ: četrtek, 5. julij 2018 ob 20. uri
KJE: Letni vrt Gale hale na Metelkovi