Red Hot Chilli Peppers napovedali svetovno turnejo

Iz izmišljenega studia KHOT je prišla novica, da se Red Hot Chilli Peppers odpravljajo na svetovno turnejo. Prvo turnejo, odkar se je kitarist John Frusciante vrnil v skupino, so napovedali s komičnim videom, ki so ga objavili na svojih družbenih omrežjih.

Fantje so prihodnje leto odpravljajo na svetovno turnejo

S turnejo bodo Red Hoti začeli junija 2022, iz napovednika pa je razvidno, da bo tokrat svetovna turneja. V parodiji glavno vlogo prevzameta Flea in Anthony Kiedis, v videu pa razkrijeta, da se odpravljajo na svetovno turnejo, glede ostalih podrobnosti pa sta ostala precej skrivnostna. V sporočilu za javnost je navedeno, da bodo datumi turneje kmalu na voljo. Najbolj goreči oboževalci kalifornijskih rockerjev pa se lahko prijavijo na spletno stran skupine Red Hot Chilli Peppers in tako prvi dobijo informacije o turneji.

Red Hot Chilli Peppers so svojo turnejo napovedali ob trideseti obletnici (24. septembra 1991) izida enega največjih albumov ‘Blood Sugar Sex Magik‘. Turneja bo zagotovo posebna za Johna Fruscianteja, povratnika v skupino, ki je z nje odšel že večkrat. Zgodba med Peppersom in Frusciantejem se je začela odvijati na koncertu, ki ga je obiskal pri 15-ih letih. Takrat je idealiziral njihovega takratnega kitarista Hillel Slovaka. Nekaj ​​let pozneje je spoznal Slovaka, sklenil pa je tudi nekaj pomembnih prijateljstev, ki so mu pomagala vstopiti v vrsto slavne skupine. Eno od teh prijateljstev ga je povezalo s Flejem, basistom Peppersov, nato pa sta se odločila, da bosta skupaj napisala zgodbo skupine.

Več podrobnostih o sami turneji pa bodo fantje zagotovo razkrili kmalu …