Razhod finskih glamerjev Santa Cruz

Santa Cruz so bili od nekdaj vročekrvni. (foto ArenaMusic)

Včeraj je bila nenadno oznanjena novica, da se finski rokerji Santa Cruz razhajajo. Razlogi za to nepričakovano odločitev niso uradno znani, glede na zapise posameznih članov na socialnih omrežjih pa je jasno, da je šlo za nesporazumen in vročeglav razhod.
Dejanje pomeni tudi zaključek njihove začete turneje kot support ameriškim FOZZY.

Joona “Johnny” Parkkonen, kitarist:
Žal mi je, ampak moram vas obvestiti, da zapuščam skupino Santa Cruz – prav tako pa jo zapuščata tudi Middy in Taz. Znašli smo se iz oči v oči s nepremostljivimi težavami, ki jim nismo kos, čeprav smo naredili vse, kar je bilo v naši moči, da bi zopet našli skupni jezik. Preprosto ne zdržim več večnega strahu, da bi kdo poškodoval sebe ali druge. Zato odhajam. Nisem si mislil, da bo prišlo tako daleč, ampak ne vidim drugega izhoda. Z ljubeznijo, Johnny.

“Middy” Toivonen, basist:
Žal mi je, ampak obveščam vas, da z današnjim dnem ne morem več ostati član Santa Cruz. Rad bi se zahvalil vsem, ki ste me podpirali na tej poti, predvsem fenom in drugim dobrim ljudem, ki sem jih srečal. Življenje gre naprej. Middy.

Tapani “Taz” Fagerström, bobnar:
Žal mi je, ampak od danes naprej nisem več bobnar Santa Cruz. V tej vlogi se ne počutim več dobro, zato se umikam iz te dolžnosti. Hvala vsem fenom in ljudem, ki smo jih srečali na našem potovanju in se vam zahvaljujemo za svojo neskončno podporo. Imejte se radi! Taz.

Malo manj spravljiv in bolj subjektivno strasten odziv pa je podal frontman, Archie Cruz, ki na prvi pogled deluje kot srž nepremostljive težave, ki se je očitno pojavila med člani.

Arttu “Archie” Kuosmanen, frontman:
Za vse, ki se sprašujete, zakaj je preostal del turneje po ZDA nenadoma odpovedan – fantje so me kot izobčenca dobesedno brcnili iz našega tour busa na ulico, ter mi istočasno oznanili, da vsi zapuščajo skupino Santa Cruz. Osebno bi z veseljem izvedel še preostale nastope, ampak kaj naj. Trenutno sem živ in zdrav, to je vse kar šteje. Rad vas imam!

V naslednjih dneh bo znano več. Predvsem pa bomo videli, ali se bo ta juha res tudi pojedla tako vroča, kot se je skuhala.