Ranljiva in iskrena Raiven v videospotu za Širni ocean

Raiven_Širni ocean (Foto: David Lotrič)

Širni ocean je prva faza REM-a. Je najbolj osebna skladba, ki jo je Raiven do zdaj predstavila svojim poslušalcem, in je skladba z novega EP-ja, kjer Raiven kaže svojo najbolj intimno plat.

Pevka in harfistka, ki je februarja izdala svoj kratkometražni album, se tudi tokrat podpisuje kot soavtorica besedila, glasbe in aranžmaja. “S Širnim oceanom sem želela pokazati drug del sebe. Nisem si želela ustvarjati neke fantazije, kot jo navadno želim prikazati v svojih pesmih. Želela sem prikazati neko drugo sliko. Od otroštva se bojim morja in globoke vode, zato se mi je ocean zdel super prispodoba za odnos, ki ga opisujem v skladbi,” je razkrila Raiven.

Raiven – Širni Ocean (Foto: Youtube)

Skladba je nastala v Londonu lansko jesen. “In prav Širni ocean mi je nekako nakazal zvočno sliko, ki sem jo želela nadaljevati v REM-u,” je poudarila Raiven. Disruptivni odnos, ki ga opisuje v skladbi, je podkrepila z videospotom, kjer je pustila, da vizualni minimalizem stopnjuje sporočilnost, ki jo je strnila v besedilo. In ker sta za vsak odnos potrebna vsaj dva, se ji je v videospotu pridružil plesalec Miha Furlan, s katerim sta intenziteto besed prikazala z izraznim plesom.

“Res sem vesela, da sem se lotila plesa. Mislim, da je mojemu nastopu dal dodano vrednost in ga dvignil na novo raven. Najprej sem se bala, da mi bo med nastopanjem ples pobral več energije, na koncu pa se je izkazalo, da sem se kvečjemu lahko le še bolj posvetila petju, ker sem imela vsak gib ‘naštudiran’ in so se mi gibi hitro avtomatizirali. V prihodnje si želim nadaljevati v tej smeri in še bolj pripravljati plesne nastope,” je poudarila Raiven.

Pod videospot sta se podpisala David Lotrič in Mimi Antolovič – sicer stara znanca modne foto- in videografije. In ker je Raiven letos obraz Ljubljanskega tedna mode LJFW, je videospot doživel svojo predpremiero prav med ljubitelji estetike in mode.

“Sem tip glasbenice, ki je močan sinestet. Vedno, ko pišem glasbo, si že od začetka predstavljam neko sliko, ki si jo želim prikazati. Zato tudi rada pišem tako nazorna besedila,” je razložila Raiven.

Širni ocean pa je le ena izmed petih skladb, ki je na EP-plošči REM, poleg Kralja Babilona, 13, Ledenika in KAOS-a. To je premierno predstavila na odru SiTi Teatra in se z njo podaja na druge koncertne odre:

6. 4. |  Hiša mladih (Ajdovščina)
26. 4. |  Layerjeva hiša (Kranj)