Rag’n’Bone Man z otožnimi zgodbami razdajal iskreno ljubezen

Rag'n'Bone Man navdušil z iskrenim pristopom (Foto: Gal Jerman)
Rag'n'Bone Man navdušil z iskrenim pristopom (Foto: Gal Jerman)

Kako lepo je poslušati glasbo človeka, ki ceni vsak sleherni trenutek na odru in je hvaležen za vsak plosk rok posebej. Ves nasmejan in pozitiven, čeravno njegove skladbe niso preveč razigrane, za kar se med koncertom tudi posrečeno prisrčno opravičuje. Rag’n’Bone Man je za poslednji datum svoje koncertne turneje izbral prav našo Halo Tivoli, ki ga je sicer pospremila z bučnim aplavzom, a hkrati pred oder pripeljala apatične poslušalce, ki so raje kot prepevali z zvezdnikom, katerega prezenca je skoraj tako velika kot njegov vokalni razpon, brskali po svojem telefonu in snemali izvedbe njegovih najbolj poznanih skladb, vmes pa zamudili odlično izpeljan koncert.

Z globokim glasom ‘stresel’ Halo Tivoli

Rory Charles Graham, rojen 29. januarja 1985, je poznan po svojem globokem glasu, ki je kar stresel dvorano po prvem odpetem verzu, s katerim je napovedal večer kvalitetne glasbe. Otožne, a kvalitetne, temu ne gre oporekati, res pa je, da veliki mož v svojem repertoarju ne premore samo širši množici poznanih ‘Human‘, ‘Skin‘ in ‘Grace‘. Sicer je letos predstavljal svoj prvenec, a se lahko pohvali tudi z drugimi odličnimi, kot je udarna ‘Hard Came The Rain‘. Akustika je bila tokrat perfektna, ljubezen slovenske publike pa je začutil tudi sam mojster žalostnih zgodb, ki očitno še vedno ne dojame čisto, da je svetovno poznana glasbena zvezda, kar je očarljiva in neobičajna kvaliteta za izvajalca njegovega kova. Sramežljivega časa, ko se je bal pogledati ljudem v oči, je konec.

S svojim glasom je navdušil obiskovalce koncerta. (FOTO: Gal Jerman)
S svojim glasom je navdušil obiskovalce koncerta. (FOTO: Gal Jerman)

Prvič pri nas, ampak pravi, da se bo vrnil. Takrat bo zapel še več intimnih pesmi, za katere navdih črpa iz svojega življenja in zato nosijo še toliko težjo noto. Človek ga mora imeti rad, ko stoji na odru in z neverjetno toplo osebnostjo komentira neravno površino odra, se nasmiha svojim glasbenim kolegom in pripoveduje zgodbe za skladbami, ki jih bomo slišali naslednje. Izpade iskren in preprost. Vidi se, da je v glasbenem poslu z vsem svojim srcem. Ta pa je utripal dvesto na uro, ko je nastopil čas za hit ‘Human’. Da pa ni pozabil na svoje reperske korenine, je dokazal tudi z remix verzijo, kjer je resnično prikazal vso zmožnost svojega čudovitega glasu, ki lahko brez težav poseže tudi po višjih oktavah. Sledile so ‘Life in her yet‘, ‘Skin‘, ‘As you are‘, ‘Guilty‘ in ‘Die Easy‘.

Da bo večer ostal v spominu občinstva in nastopajočih, je poskrbela izvrstna skladba ‘Grace‘, ki je posvečena otroštvu, nato pa še ‘Odetta‘, ki je segla v srca vseh zbranih, saj je bila napisana za punčko prijatelja, ki se je dolga leta spopadal z odvisnostjo od drog. Dvorano so napolnile lučke mobilnih telefonov, ki so bili končno uporabljeni v dober namen. Rag’n’Bone Man je zgodba o velikem uspehu, srečen pa je očitno tudi zasebno, saj sta z dekletom Beth septembra lani prvič postala starša. Kupci kart za sobotni koncert smo lahko samo hvaležni, da smo bili priča takšnemu razdajanju ljubezni.