Radio Študent najavlja natečaj za Klubski maraton 2021

Finale Klubskega maratona 2021 Radia Študent
Radio Študent

Radio Študent tudi v novi koncertni normalnosti, že enaindvajsetič organizira Klubski maraton.  Z glasbenim tekom po slovenskem klubovju, želimo predstaviti nove, obetavne ideje in glasove, ki bodo vzvalovili in prispevali k avtonomnemu, mladinskemu klubskemu koncertnemu dogajanju. Poleg koncertnih nastopov bo Radio Študent izbranim klubskim maratoncem omogočil tudi izvedbo radijskih koncertov v živoobsežno promocijo med maratonom in po njem ter studijsko snemanje skladb za promocijsko kompilacijo Klubski maraton 2021, ki bo izšla pod okriljem Založbe Radia študent.

Turnejo za leto 2021 organizira sodelavka Glasbene redakcije, Marijana Kuljanac, šest posamezikov ali skupin, pa bo na podlagi prijav na natečaj izbrala strokovna komisija glasbene redakcije Radia Študent.

Z natečajem pozivamo vse mlade, kreativne, še neuveljavljene glasbene ustvarjalce in skupine, da se prijavijo na natečaj za sodelovanje na enaindvajsetem Klubskem maratonu. Prijave na natečaj sprejemamo do vključno 16. aprila 2021.

Za dodatne informacije, izjave ali druge medijske prispevke sva vam na voljo glasbena urednica Radia Študent Špela Cvetko na telefonski številki 051/270-202 in organizatorka turneje Marijana Kuljanac na telefonski številki +386 30/793-949, ali s pismom na e-poštni naslov klubski.maraton@gmail.com.

___________________________________________________________

Informacije o dosedanjih izvedbah:

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, spodbuja in promovira nove kreativne presežke domače glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja izjemno izhodišče za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim kreativnim glasbenim skupinam.

http://www.radiostudent.si/klubskimaraton

https://soundcloud.com/klubski-maraton