Radio Moscow z live albumom ‘Live at Rockpalast 2015’

Foto: Radio Moscow, promo
Foto: Radio Moscow, promo
Ena izmed današnjih najboljših blues-rock-psych skupin Radio Moscow je objavila koncertni dokumentarec Live at Rockpalast 2015, posnet 18. maja 2015. 15 skladb dolg izdelek so soustvarili pevec in kitarist Parker Griggs, basist Anthony Meier in bobnar Paul Marrone, v njem lahko slišite številne klasike, kot so “I Just Don’t Know,”“250 Miles,” “Broke Down,” “Brain Cycles,” in “No Good Woman.”
Po besedah managerja skupine Brucea Duffa je bila ideja o izvedbi nastopa preprosta: “MIG ga je licenciral pri podjetju Rockpalast, gre za veliko kampanjo ponovnega izdajanja, ki vključuje številne izvajalce.” Rezultat je izjemen – “V živo je glasneje, bolj neposredno in bolj odprto za improvizacijo.” Koncertni dokumentarec bo zasedbi omogočil nadaljnji vzpon – na primer spletno mesto Blue Rock Review, je trio imenovalo “težki mojstri svoje obrti”, spletno mesto Obelisk pa je zapisalo: “Če še ne veste, da so Radio Moscow ena najboljših zasedb, ki ta trenutek plujejo po svetu, jih verjetno še niste videli v živo.”
Skupina, ki jo je leta 2003 v Amesu v zvezni državi Iowa ustanovil Griggs, že nekaj let deluje v okrožju San Diego v Kaliforniji. Band je svoj prvi studijski album izdal leta 2007, ko je izšel njegov istoimenski prvenec , ki ga je produciral Dan Auerbach (The Black Keys), ki je skupino seznanil z založbo Alive Natural Sound. Pri založbi je zasedba izdala tudi naslednje tri albume  – Brain Cycles (2009), The Great Escape of Leslie Magnafuzz (2011), Magical Dirt (2014). Band je leta 2017 izdal tudi ploščo New Beginnings, ki je izšla pri Century Media Records.