Rade Šerbedžija in Zapadni Kolodvor decembra v Škofji Loki

Rade Šerbedžija (Foto: Agencija Koncerti)

Šerbedžija je ena največjih igralskih osebnosti v prostoru nekdanje Jugoslavije, njegovo življenje so filmi in teater, njegova strast pa koncertni odri. Na koncertnih deskah ga vidimo redko, zato so njegovi koncerti še toliko bolj posebni. V Škofji Loki bo Šerbedžija 22. decembra predstavil svojo novo zgoščenko, ki bo izšla v naslednjih mesecih.

Umetnik bo poleg svojega opusa glasbenih del predstavil tudi vložke proze in poezije, manjkalo pa ne bo niti njegovih posebnih življenjskih zgodb in dogodivščin, ki jih lahko v enem življenju doživi le redka peščica velikih ljudi.

Fotografija osebe Agencija Koncerti.
Rade Šerbedžija (Foto: Agencija Koncerti)

Šerbedžijevo interpretacijo bi lahko označili kot šanson, v skladbah pa se ta zliva in prepleta z različno glasbeno motiviko. V Sloveniji ga od nekdaj občudujejo vse generacije, saj je pesmim Barbara, Ne daj se Ines in številnim drugim s svojim neustavljivim šarmom vtisnil enkraten pečat. Tudi tokrat se mu bodo na odru pridružili vrhunski glasbeniki iz skupine Zapadni kolodvor.

Na koncertu je pričakovati izvedbo njegovih največjih hitov ter zanimivo interpretacijo drugih znanih pesmi, ki so že zimzelene. Prav tako bo Rade postregel s šansoni in starogradskimi pesmimi ter se skozi glasbo in pripoved spomnil svojih dolgoletnih prijateljev, velikih umetnikov, ki jih žal ni več med nami. Vsekakor govorimo o izjemno posebnem umetniškem in glasbenem večeru, ki se ga bo občinstvo še dolgo spominjalo.

Vstopnice bodo na voljo od četrtka 24.10. na blagajni Sokolskega doma in na mojekarte.si .