Queens of the Stone Age najavljajo album ‘In Times New Roman …’

Queens of the Stone Age (Foto: NME)
Queens of the Stone Age (Foto: NME)

Queens of the Stone Age s singlom ‘Emotion Sickness’ najavljajo osmi studijski album ‘In Times New Roman …’, ki bo izšel 16. junija pod okriljem glasbene založbe Matador.

 

 

O prihajajočem ploščku

‘’In Times New Roman …’’ je surov, na trenutke brutalen in se ga vsekakor ne priporoča tistim s šibkim srcem. Morda pa je vseeno to njihov najlepši in najboljši album v dosedanji epski diskografiji. Najbolj ostra besedila ustanovitelja Joshua Hommea do sedaj, so podprta s prepoznavnim zvočnim zapisom QOTSA, hkrati pa so razširjenja in okrašena z novimi preobrati v vsaki pesmi. Z njihovim novim albumov vidimo, da je včasih treba pogledati pod brazgotine in kraste, da vidiš lepoto, včasih pa so tudi kraste in brazgotine tista lepota, ki jo ščemo.

Prvi singel z albuma ‘In Times New Roman …‘ je ‘Emotion Sickness’, ki poslušalca zavije v toplo odejo že poznanih QOTSA hipnotičnih refrenov in neobičajnih ritmov. Ni skrivnost, da so v preteklosti člani QOTSA pretrpeli izgube in imei zlomljena srca. Lyric video je zasnoval Liam Lynch.

Album ‘In Times New Roman …‘ je bil posnet v domačem pevčevem studiu Pink Duck, dodani so bili posnetki iz studia Shangri-La. Album so producirali Quens Of The Stone Age, zmiksal ga je Mark Rankin.

Album bo 16. junija dostopen na digitalnih linkih ter tudi v obliki vinila in zgoščenke. Naslovnico je oblikoval Boneface, vinil pa bo izšel v črni, rdeči, zeleni, srebrni ter modri barvi.

Seznam skladb na albumu:
Obscenery
Paper Machete
Negative Space
Time & Place
Made to Parade
Carnavoyeur
What the Peephole Say
Sicily
Emotion Sickness
Straight Jacket Fitting