Jethro Tull bodo naslednji teden v Ljubljani

Skupina Jethro Tull (FOTO: promo)
Skupina Jethro Tull (FOTO: promo)

Prvič so v Hali Tivoli nastopili davnega leta 1975, drugič leta 2000. Po 23. letih se progresivni rockerji vračajo v Ljubljano!

 

Jethro Tull bodo predstavili nov album ‘RökFlöte’

Progresivni rockerji z Ianom Andersonom na čelu v svetovnem tisku žanjejo pohvale za nedavno izdani album ‘RökFlöte‘, ki ga bodo predstavili na prihajajočem koncertu v Ljubljani. Slišali bomo tudi najbolj prepoznavne skladbe iz njihove dolgoletne kariere, obljubljajo pa šov za vse čute – njihovi koncerti slovijo po energični odrski izvedbi ter po privlačni teatrski predstavi.

Skupina Jethro Tull je ena izmed največjih rock skupin, predstavlja pa svojevrsten fenomen v zgodovini popularne glasbe. Protagonist skupine Ian Anderson je prvi, ki je povezal flavto z rock glasbo. Pesmi so mešanica hard rocka, bluesa, jazza ter starih ljudskih tradicij s severa britanskega otočja. V sredini sedemdesetih let prejšnjega stoletja so bili eni najbolj uspešnih rock skupin – njihovi tekmeci so bili Led Zeppelin, Elton John ter Rolling Stones.

V ljubljanski Hali Tivoli so prvič nastopili 15. aprila leta 1975, tja so se vrnili še enkrat, in sicer maja leta 2000. Štiri leta kasneje, leta 2004, se je Ian Anderson vrnil v Ljubljano, natančneje na koncert Tinkare Kovač v Cankarjev dom, kjer je nastopil kot poseben gost. Za tem se je Tinkara pridružila Ianu in njegovim raznolikim zasedbam v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem še desetkrat.

Progresivni rockerji so 28. januarja 2022 pri založbi Insideout Music izdali že 22. album, ki so ga poimenovali ‘The Zealot Gene‘. Albumu se je takoj uspelo prebiti med deset najbolje prodajanih albumov na britanski glasbeni lestvici, kjer je zasedel skupno 9. mesto. V karieri so izdali 30 studijskih in live albumov, ki so jih prodali v več kot 60 milijonov izvodih. Za njimi je več kot 3000 koncertov, ki so jih odigrali v 40 državah, na leto so odigrali po 100 koncertov.

Zasedba na aktualni turneji:
Ian Anderson: flavta, vokali & akustična kitara,
Joe Parrish-James: kitara & vokali,
Scott Hammond: bobni,
John O’Hara: klaviature & vokali,
David Goodier: bass kitara & vokali.