Prvi veliki večer Castle Kolpa Music Festivala

Castle Festival (Foto: Organizator)

Vrhunski nabor izvajalcev! Skindred, Dub FX, Elvis Jackson, Goran Bare & Majke, Sander Van Doorn … Nocoj pa sledijo Siddharta, Pankrti, Inner Circle, Psihomodo Popo in Jay Hardway.

Castle Kolpa Music Festival se je pričel. Tudi včeraj je bilo brez dežja in so se udeleženci kopali tako v sončnih žarkih, kot tudi v lepo ohlajeni Kolpi! Čez dan so se lahko obiskovalci zabavali ob akro jogi, delavnicah, »vodnem nogometu«, stand up nastopih, podobno pa bo tudi danes, saj se program in razpoloženje na festivalu naraščajo v pravo, pozitivno festivalsko smer sproščenega vzušja in nebrzdane zabave. Sinoči so navdušili DUB FX, Skindread, Elvis Jackson, Noctiferia, Goran Bare & Majke in pa Irdorath, na elektronskem odru pa Sander Van Doorn, Jimmy Clash, Petar Dundov, Sasha Mikac in drugi.

Vse foto: organizator.

Nocoj pa se obeta velik praznik vrhunskih skupin: Dragon Stageu bodo zaznamovali nastopi domačih rock velikanov Siddharta, jamajške reggae skupine Inner Circle, slovite hrvaške Psihomodo Pop, vsem znanih domačih punk rock legend Pankrti, nato Multiball in Black Ivy, na elektronskem odru Arena Experience pa bo nastopil sloviti Jay Hardway, ob njem pa Galoski, Avadox, Saberz, Sid Cisse in drugi.

Sobotni (3. avgust) veliki finale festivalskega programa bo na glavnem odru, Dragon Stageu, pripadel sloviti hrvaški skupini Parni Valjak, ameriški metal skupini Soulfly z razvpitim Maxom Cavalero (znanim tudi iz skupine Sepultura), sloviti angleški rapcoredubdancehall in ragga skupini Asian Dub Foundation, nato La Fanfarria Del Capitan (Argentina), Captain Morgan’s Revenge in Jaja Bojz. Arena Experience pa bo gostila slovitega domačega, svetovno znanega didžeja Umeka, ob njem pa bodo nastopili še Sylvain, Veztax, Wattex, TGW, Busta Row in drugi.

 Vse foto izvajalcev: managementi skupin.

Še vedno so na voljo festivalske vstopnice, kot tudi enodnevne, tako da – več kot vabljeni na letošnji, že 2. Castle Kolpa Music Festival v Faro v Kostelu! Vstopnice so na voljo na povezavi www.eventim.si, na pooblaščenih prodajnih mestih Eventima in na bencinskih servisih Petrola!

Med obilico izjemnih glasbenih skupin in didžejev pa se boste lahko zaposlili tudi z akro jogo, lahko si boste ogledalidokumentarne glasbene filme slovenskih skupin v Kinu na prostem, se pomerili v nogometu in odbojki, se v sproščenem vzdušju naučili česa novega na kreativnih delavnicah in se seveda kopali v prekrasni reki Kolpi ali pa le poležavali in se družili na plaži, v kampu in na prizorišču. Za dodatno dobro voljo in smeh bodo poskrbeli znani stand up komiki Admir Baltić – Žuti (Slaba družba), Klemen Bečan (18+), Jan Kreuzer (Pušenje v dolini šentflorjanski), ogledali pa si boste lahko tudi Impro show: Improleptika. Seveda pa bo na izjemno lepo urejenem prizorišču na voljo bogata ponudba hrane in pijače, različne igre in še in še!

Vse foto izvajalcev: managementi skupin.

Castle Kolpa Music Festival je enkratno doživetje, ki ga ne smete zamuditi! Na njem se boste lahko zabavali in uživali ob kar 30 glasbenih skupinah in 20 didžejih, ki prihajajo iz številnih držav, seveda pa ne bodo manjkali tudi domači, dobro znani izvajalci. V naravnih danostih prekrasne kostelske občine bodo v organizacijiIntalite d.o.o, ki je znan po vrhunski koncertni in festivalski tehniki, tako tudi letos ponudili vrhunski festivalski spektakel za mlade in mlade po srcu na kar treh odrih: Dragon Stageu, Arena Experience in Odru na plaži, glasbeni program pa bo potekal še na dveh manjših.

Tako bo na voljo kar 5 prizorišč, največji, glavni oder Dragon Stage pa bo velik kar 35 x 16 metrov (560 kvadratnih metrov!), vseh odrskih led ekranov bo za kar 130 kvadratnih metrov (na kar treh odrih), kar okoli 300 odrskih luči (od tega 150 moving headov), na festivalu pa bo za vaše ugodje, varnost in udobje skrbelo kar okoli 250 ljudi!

Več kot dobrodošlo je hlajenje v Kolpi, kot tudi plavanje in poležavanje ob njej na res dolgi plaži, ki je neposredno ob kampu in prizorišču, poleg odra na plaži pa je na voljo tudi drugi oder z glasbo. V Standard kampu je še vedno zadosti prostora, v okolici pa je na voljo kar nekaj prekrasnih izletniških točk, med njimi tudi znani Kostelski grad. Parkirišča za kamp so povečini blizu prizorišču, za pot z bolj oddaljenih parkirišč bo za vas poskrbel festivalski avtobus.