Prvi nastop ZZ Top po Hillovi smrti

ZZ Top so sinoči izvedli svoj prvi nastop po smrti Dustyja Hilla. Koncert se je zgodil zgolj dva oziroma tri dni po basistovi smrti. Čeprav je bila Hillova smrt nepričakovana, se je ta v zadnjih tednih spopadal z več zdravstvenimi težavami, vključno s poškodbami nog in ramen.

“Mislim, da bom moral obiskati zdravnika, da vidim, ali se bom lahko vrnil,” je Billy Gibbons Variety pojasnil Hillove besede, potem ko je slednji zapustil turnejo. Hill je Gibbonsu povedal tudi, kdo naj ga nadomešča na turneji, in sicer kitarski tehnik Elwood Francis.

Kljub okoliščinam je bil band na odru dobro razpoložen. Po izvedbi pesmi “Got Me Under Pressure” pa je Billy prisotnim uradno predstavil novega člana. “Nocoj se bomo imeli lepo,” je razglasil frontman, ko je občinstvo njega in skupino pozdravilo z bučnim aplavzom. “Spoznajte našega novega člana. Kot veste, mi je Dusty povedal, kdo naj ga nadomesti. Dragi prijatelji, Elwood Francis!”

V nadaljevanju je skupina nadaljevala z izvajanjem nekaterih najbolj priljubljenih pesmi iz svoje več kot 50-letne kariere. Pokloni pokojnemu Hillu so se vrstili tudi v nadaljevanju.